Muğla’nın Datça ilçesinde düzenlenen 9. Oyuncak ve Çocuk Şenliği’nde bir araya gelen minikler neşeli saatler yaşadı. Şenlikte ilk kez tohum koruma projesi başlatıldı.
Bu yıl 9. defa yapılan Oyuncak ve Çocuk Şenliği, Datça Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar tarafından başlatıldı. Oyuncak şenliğine Datça Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, belediye meclis üyeleri katılarak çocuklarla resimler yaptılar oyunlar oynadı.
Oyuncak şenliğinde konuşan Datça Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar, “Bu oyuncak şenliğinde çocukların oyuncak yapımında başarılarının yanı sıra yeni arkadaşlarla tanışmasında önemli bir yer tutmaktadır. Bu oyuncak şenliğinin daha uzun yıllar yapılması gerekir. Biz bunun için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Daha sonra çocuklara masallar anlatıldı çeşitli oyunlar oynandı resim ve heykeller yapmaları için çeşitli malzemeler dağıtıldı.
TOHUMLAR DOĞAYLA BULUŞUP DOĞA KORUNACAK
Şenlikte bu yıl ilk defa “Tohumlar Toprakla Buluşuyor, Doğa Korunuyor” temalı bir proje başlatıldı. Datça Mor Kanguru Çocuk Evi tarafından başlatılan ve Deniz Arı tarafından oyuncak şenliğinde uygulanan projeyle, hamur haline getirilen killi toprak içine saklanan çeşitli tohumlar doğaya bırakılacak. Hiçbir haşeratın zarar veremeyeceği belirtilen bu çamur topları erozyon bölgelerinde doğanın çeşitli bölgelerine yerleştirilecek. Kış ayı gelip yağmurlar başlayınca erimeye başlayan çamur topları tohumları çimleyerek. Orada yeşermesini sağlayarak doğada yeşermesini sağlayacak böylece erozyon olması engellenmiş olacak. Bu doğayı koruma ve erozyonu önleme projesi miniklere anlatılarak gelecekte onların birer doğa koruyucusu olmaları sağlanacak.