Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonunun Antalya’daki “Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası”na katılarak şampiyonluk elde eden Bodrumlu sporcular, kupalarıyla birlikte Başkan Kocadon’u ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı.
Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda şampiyonluk elde eden sporcular, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Ersen Öznesil, Ahmet Sefal Salman, Selda Yıldırım ve Salih Şahin; Başkan Kocadon’a yarışmadan ve çalışmalarından bahsetti. Şampiyonaya Bodrum’dan katılarak kupalarla dönen sporculardan Ersen Öznesil ve Ahmet Sefa Salman, Mayıs ayında İspanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na da Türk Milli Takımı ile katılarak Türkiye’yi temsil edecek.
Sporcuları kutlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bu sporlar sağlıkla olacak, sağlık çok önemli. Bunun için de bizler sağlıklı nesiller yetiştirmek zorundayız. Sizler bize o kadar önderlik yapıyorsunuz ki; bana göre çocuklarımız, gençlerimiz sizin gibi olabilmek için spora başlıyorlar. Bakın, dikkat edin; ben hep başarılı okulları ve sporcuları kabul ediyorum. Çünkü bunlar spora teşviktir. Ben 53 yaşındayım ve hala squash oynuyorum, tenis oynuyorum. Turnuvalar olduğunda, 15 dakika bile olsa oynayıp çıkıyorum. İşte bunlar hep teşviktir. Siz Bodrum Yarımadası’nın halkına, gençlerimize yaptığınız hizmetlerin farkında değilsiniz ama biz farkına varıyoruz. Çünkü alkolün ve uyuşturucunun çok tüketildiği bir yer olarak gösterilen yerde, sizlerin sayesinde bu, okullarımızda, minimum seviyeye düşüyor. Bodrum’daki okullarımız, dünyanın en medeni ülkesiyle de yarışır bu konuda. Çünkü sizler bu başarınızla çocuklarımıza örnek oluyorsunuz. Mesela çocuklarımız sigara içmiyorlar, spora meylediyorlar. Bodrum’a kazandırdığınız bu şampiyonluk da beni çok mutlu etti. Sizlere çok teşekkür ediyorum ve başarılarımız devamını diliyorum” dedi.
Sohbetin ardından şampiyonlar kupaları ile birlikte Başkan Mehmet Kocadon ile makamında hatıra fotoğrafı çektirdi.