Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş’un Yaygın beldesinde yapılacak olan Yaygın İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.
AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Muş’ta katılacağı miting öncesi dün Ankara’dan Muş’a geldi. Belediye Başkanı Feyat Asya ve beraberindekiler ile birlikte Muş’un Yaygın beldesine geçen Işık, Yaygın İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.
Milletvekilliği döneminde yapılan hizmetlere değinen Işık, “Bizim dönemimizde beldemize 325 Bin TL değerinde halısaha, 400 tonluk su deposu, ilköğretim okuluna semt sahası, 2 adet tam donanımlı paletli ambulans, 85 Bin TL değerinde parke taşı, 50 Bin TL’lik içme suyu borusu ve buna benzer hizmetler gerçekleştirildi” dedi.
Türkiye’de eşi ve benzeri olmayan bir durumun Muş’un Yaygın beldesinde gerçekleştiğini kaydeden Işık, “Türkiye’de hiçbir beldede İmam Hatip Lisesi bulunmuyor. Ama bizim yaygın beldemizde bir İmam Hatip Lisesi yapılıyor. Bunu yapmak için başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere müsteşar ve bakan yardımcıları ile defalarca görüşme yaptım. Nihayet 2014 yılında yatırım programına alındı ve projelendirildi. İşte bugün sizlerin huzurunda temelleri atılıyor. Pansiyon da yapılacak. Burada çocuklarımız yatılı okuyacaklar. Benim gibi orta halli aile çocukları burada okuyacak. İnşallah ilerde birçok Faruk Işık’lar buradan çıkacak ve Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacaktır” şeklinde konuştu.
Milletvekili olup olmamasının önemli olmadığına vurgu yapan Işık, gönlünün çok rahat olduğunu vurguladı.