MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki Konakkuran Şehit Vedat Kutluca Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin verdiği müzik dinletisi büyük beğeni topladı.
Konakkuran Şehit Vedat Kutluca Yatılı Bölge Ortaokulu’nda görev yapan müzik öğretmeni Mustafa Karadeniz yönetimindeki 7 öğrenciden oluşan müzik grubu, Malazgirt Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Büyük beğeni toplayan konserin ardından konuşan müzik öğretmeni Mustafa Karadeniz, öğrencilerin okula ilgisini artırmak amacıyla kurduğu müzik grubuyla ilk konserini vermenin mutluluğu yaşadığını ifade etti. Karadeniz, “Büyük emek sonucu ortaya çok güzel görüntülerden oluşan bir müzik şöleni çıktı. İlk konserlerini veren öğrencilerim müzik grubun oluşması sürecinde büyük sıkıntılar da yaşadılar. Ancak ilk etapta ailelerinden destek alamadılar. Başlangıçta köydeki bazı aileler, çocuklarının müzikle ilgilenmesine tepki gösterse de grupta müzik eğitimi alan kızların gösterdikleri performans sonucu ailelerinden büyük destek almaya başladılar. Müzik eğitimi için birçok sıkıntıyı göze alan öğrenciler okuldan arta kalan zamanlarda müzik dersleri alarak müzik aletlerini kullanmayı öğrendiler. Aldıkları eğitimi yaptıkları konserlere taçlandıran kızlar ne kadar yetenekli olduklarını ve fırsat verilince neler yapabileceklerini büyüklerine gösterdiler” dedi.
Malazgirt Kültür Merkezi’nde düzenlenen müzik dinletisine Milli Eğitim Şube müdürleri Faysal Erdoğan ve Kenan Kayretli, kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.