Muş’un Varto Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde köylerde ve ilçe merkezinde açılan 30 mesleki kursa devam eden 400 kursiyere malzeme yardımı yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan malzeme dağıtım törenine Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaya, şube müdürleri Abdulnasır Sever ve Kasım Kocabaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Sait Turan, Müdür Yardımcısı Veysel Bingöl, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Kursiyerlere yapılan yardım hakkında açıklama yapan Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaya, “Meslek kurslarına teşvik ve destek amacıyla kursiyerlerimize malzeme yardımı yapmayı uygun gördük ve dağıtımını bugün burada yapacağız. Kursa genç yaşlı her yaştan kadınlarımızın katılması bizleri memnun etmiştir. Bizim eğitime desteğimiz devam edecektir” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Sait Turan ise, kursiyerlere malzeme desteği verilmesi konusunda İlçe Kaymakamımız Tahir Şahin’in emekleri olmasından dolayı kendisine teşekkür ederek, dağıtılan malzemelerin kursiyerlerin sıkıntılarını bir nebzede olsa giderildiği için mutlu olduklarını ve kursiyerlere başarılar dilediklerini söyledi.
Yapılan malzeme yardımlarının ardından kursiyerler de Kaymakam Tahir Şahin ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.