Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ‘Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi’yle 25 öğrenciyi çeşitli faaliyetlerle buluşturdu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ülke genelinde yürüttüğü ‘Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi’ ilk defa Muş’ta uygulandı. Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün seçtiği 25 öğrenci ile çeşitli faaliyetler yapıldı. İl merkezindeki 5 ilköğretim okulundan toplam 25 öğrencinin katıldığı kamp etkinliğinin son gününde yemekli toplantı düzenledi. Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu ve kurum personelleri ile öğrenciler katıldı. Projenin amacı ile ilgili gazetecilere açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, çocukları tabiatla buluşturmak istediklerini söyledi. Merkezde 5 okuldan öğrenci seçtiklerini ifade eden Çolakoğlu, “İnsanların şehir ortamından çıkıp tabiatla buluşmalarını sağlamak için bir faaliyette bulunduk. 5 tane okulumuzdan 25 öğrencimizi alarak, çocukların tabiatla ilişkilendirilmesini sağlamak için böyle bir kamp düzenledik” dedi.
Öğrencilerle 3 gün boyunca büyük işletmeleri gezdirdiklerini kaydeden Çolakoğlu, “Dün de Berce Tarım İşletmemizi gezerek, bir ekmeğin nasıl meydanı geldiğini gördüler. Dün bir eğlence yaşadılar. Çocukların kapalı mekânlardan çıkartarak toplum ile iç içe olmalarını sağlamak için bu kampı düzenledik ve bu kampın faaliyetlerinin faydalı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.