AK Parti Nevşehir Milletvekili adayı Mustafa Açıkgöz, mübarek üç aylar içerisinde yer alan Miraç Kandilinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) şahsında insanlığa bir örnek oluşturan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu sınırsız bir yükseliş ufku olduğunu belirtti.
Açıkgöz, Miraç Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada İsra ve Mirac’ın yükselme ve yücelme yollarının tek sahibinin Allah olduğunun bilincine varmak olduğunu kaydetti.
Açıkgöz, Mirac’taki yükselmenin ve yücelmenin ancak Kur’an ve Hz. Peygamber’in rehberliğinde olacağının farkına varmak olduğunu ifade ettiği mesajında şunları belirtti:
“Üç Aylar mevsiminin manevi hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dini hayatımızda önemli bir yeri olan İsra ve Mirac Gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. İsra ve Mirac Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in kutlu yolculuğunun ve Rabbi ile buluşmasının adıdır. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya ve insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışmalı, bu gece vesilesiyle insanları birbirine yakınlaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak tavırlar sergilemenin yollarını aramalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehirli hemşerilerimizin kandillerini tebrik ediyor, Aziz Milletimize, bu güzel ülkemize, bütün insanlığa huzur, barış, kardeşlik, birlik ve dirlik getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”