Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Gürcistan’ın Batum Acara Özerk Bölgesi Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi arasında ‘Mevlana Değişim Programı’ kapsamında ikili anlaşma imzalandı.
Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Marina Giorgadze başkanlığında öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan heyet, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne geldi.
Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesinde bulunan okul, bölüm ve tesisleri Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Çeribaşı ile Öğrenci Konseyi Başkanı İlhan Aktaş nezaretinde gezen ziyaretçiler, daha sonra Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite ve kendisini ziyaretlerinden dolayı Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Marina Giorgadze ve beraberindeki heyet ile öğrencilere teşekkür etti.
Ziyaretçilerle ile bir süre görüşen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, iki üniversite arasında eğitim alanında yapılacak her türlü ortak çalışma ve projeye hazır olduklarını belirtti. Ziyaretçilere üniversite hakkında bilgi veren Rektör Kılıç, iki üniversite arasında gerçekleştirilmesi önceden kararlaştırılan ‘Mevlana Değişim Programı’ kapsamında ikili anlaşmaya imza attı. Anlaşma gereği her iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği gerçekleştirilecek.