Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 170’inci yıl dönümünü kutluyor. Türk Polis Teşkilatı kuruluş yıl dönümü 4-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.
Türk Polis Teşkilatı kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerine 4 Nisan Cumartesi günü saat 09.00’da düzenleyeceği doğa yürüyüşü ile başlayacak. Hançerli yolu yürüyüş parkurunda Emniyet Müdürlüğü personeli ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek “ Niğde Bağlarına Yürüyüverelim Bari” doğa yürüyüşünün ardından saat 14.00’de yeni terminal yanı Polis Hatıra Ormanı’nda ağaç dikimi yapılacak.
Kutlama etkinlikleri kapsamında Türk Polis Teşkilatı, Niğde Belediyesi Kent Meydanı önünde “ Bu vatan için Çanakkale’de canlarını veren aziz şehitlerimiz anısına, haydi Niğde! insanımız için sürekli kan bağışçısı olmaya” kampanyası düzenleyecek. Emniyet teşkilatında kullanılan teçhizatlar sergilenecek. İlimizde bulunan okul ve kreşlerde tanıtım ve gösteriler düzenlenecek. Emniyet teşkilatı, görme ve işitme engelli öğrencileri Emniyet Müdürlüğü’nde ağırlayacak. Polis Radyosu ve Niğde TV’de yapılacak polis programının ardından katılımcılar, PMYO okçuluk çalışma alanında düzenlenen “Havalı Tabanca Atış Müsabakası”nda yarışacak.
Dolu dolu kutlanan kuruluş yıldönümü çerçevesinde anaokulu ve ilkokul öğrencileri Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret edecek. Kültür Merkezi’nde PMYO öğrencileri tarafından lise öğrencilerine yönelik hazırlanan “Bizim Aile “ isimli tiyatro gösterimi sunulurken, resim sergisi de açılacak. Sevgi Evleri’ni ziyaret edecek olan Emniyet teşkilatı, aynı gün 5 Şubat sentetik sahada basın mensupları ile futbol müsabakasında karşı karşıya gelecek. 8 Nisan tarihinde Kent Meydanı’nda simülasyon araç gösterisi düzenlenecek. Emniyet teşkilatı, şehit yakınlarını ve görev malülü personelini ziyaret edecek. PMYO paintball sahasında “Kurumlar Arası Paintball Müsabakası Final Maçı “ oynanacak. 9 Nisan Perşembe günü şehitliği ziyaret edecek olan Emniyet teşkilatı, ikindi namazından önce Dışarı Camii’nde “Mevlid-i Şerif” programı düzenleyecek. 6 gün boyunca devam eden kutlama etkinliklerine 10 Nisan Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma ve resmi geçit töreni ile son verecek olan Emniyet teşkilatı, geçit töreninin ardından Kent Meydanı’nda ikramlarda bulunacak.