Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Belediye Konservatuvarı’nca düzenlenen "Karma Resim ve Ahşap Boyama Sergisi" açıldı.
Serginin açılış kurdelesini AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu birlikte kesti. Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş de serginin açılışında hazır bulundu.
Çoğunluğu belediyemiz çalışanları ve öğretmenlerden oluşan kursiyerlerin 4 yılda yaptığı karma resim ahşap boyama ürünleri sergiye katılan herkesten tam not aldı.
Sergiyi gezdikten sonra kursiyerlere hitaben kısa bir konuşma yapan Milletvekili İhsan Şener önemli bir etkinliğin gerçekleştiğini belirterek, “Bu ürünlerin ortaya çıkarılması insanların ruhundaki güzelliğin dışarıya yansımasıdır, yeteneklerin dışa yansımasıdır. İnsanlar resim öğretmeni olsa bu işi profesyonel yapsalar eserleri ortaya koysalar bu biraz daha anlaşılır bir şey ama bu sergideki ürünler sadece amatörce yapılmış. Kursiyerler burada kendilerini ifade etmişler, kursiyerler kendi sanatını ortaya koymuşlar, ruh dünyalarını ortaya koymuşlar. Bu bakımdan böyle ürünler ortaya çıkarmak gerçekten kayda değer bir şey. Ben emeği geçenleri yürekten kutluyorum” dedi.
ESERLER ÇOK BEĞENİLDİ
Kursiyer sorumlularından öğretmen Üzeyir Koyun ise sergide üç dalda eserler bulunduğunu ifade ederek, “Tezhip, yağlı boya resimler ve ahşap boyamadan üç dalda yapılan bu eserler sergimizde mevcuttur. Yağlı boya olarak 54 eserimiz var, ahşap boyama ürünlerinden çok sayıda olduğu için sayısını belirtemiyoruz. Kursiyerlerimiz sene boyunca yaptıkları çalışmaları ve 4 yılın sonunda ürünlerini sergilemiş bulunuyorlar, hepsini tek tek tebrik ediyorum” diye konuştu.
Sergideki eserleri çok beğenilen Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Mollaoğlu da sanatı çok sevdiğini söyleyerek, “Boş zamanlarımı sanata ayırıyorum, bu bana çok zevk veriyor. Ürünlerimi 6 ayda sabırla yaptım. Sergide ürünlerimin bölünmesinden çok memnun oldum” şeklinde konuştu.
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen sergi 3 gün açık kalacak.