Ordu Valiliği, Türkiye’de sığınmacı olarak bulunan Suriyeli yoksul ve yardıma muhtaç aileler için topladığı giyim yardımlarını PTT aracılığı ile Mardin’deki ihtiyaç sahiplerine gönderdi.
Ordu Valiliği önünde gerçekleştirilen programa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, PTT Başmüdür Vekili Şenel Yücel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy katıldı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Marketi’ne 404 ailenin Suriyeli yoksul ve yardıma muhtaç aileler için bağışta bulunduğunu söyleyerek, “3 bin 996 erkek, 9 bin 845 kadın ve 5 bin 847 çocuk olmak üzere toplamda 19 bin 688 adet giyim yardımı, 370 koli halinde Mardin’in Derik ilçesindeki çadırkentte yaşayan 4 bin 500 Suriyeli kardeşlerimize PTT’nin kargo minibüsü aracılığı ile ulaştırılacaktır. Yapılan nakdi yardım miktarı ise 37 milyon 464 bin TL’dir” dedi.
Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’daki duyarlı vatandaşlarımız, Mardin’in Derik ilçesindeki kampta barınan Suriyeli ihtiyaç sahibi insanlara giysi yardımında bulundular. PTT de bize yardım edip toplanan bu giysileri oradaki kampa ulaştıracak. Giysinin yanı sıra oradaki küçük çocuklara oyuncak yardımı da olacak. Giyim, gıda, temizlik ve oyuncak şeklinde bunları gönderiyoruz. Ordulu vatandaşlarımızdan Valiliğimizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Marketi’ne yardım ve bağışlarını bekliyoruz” diyerek teşekkür etti.