Ordu’nun Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi’ne bağlı Üzümlüce semtinde kurulan Üzümlüce Değirmenbükü ve Çevresi Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin resmi açılışı yapıldı.
Açılış törenine, AK Parti Ordu Milletvekili ve Milletvekili Adayı İhsan Şener, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve vatandaşlar katıldı. Derneğin kurucu Başkanı Ahmet Depe, kuruluş amacının köylerini daha güzelleştirmek birlik ve beraberliği sağlamak ve turizme kazandırmak için yola çıktıklarını söyledi.
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise derneğin hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederek, “Ben bu vesile ile bizleri bir araya getiren çok değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün bu mekanın açılışı yapılıyor olsa bile dernek kurulduğu günden bu yana bu mahallede, bu beldede her türlü güzelliği hayata geçirerek daha da yaşananlar olabilir bir köy oluşturmak için böyle bir oluşum gerçekleştirdiler. Kurulduğu günden bu yana gerçekten güzel hizmetler yapıyorlar. Ben bu vesile ile öncelikle bu işe niyet eden sonra bu işi hayata harekete geçiren dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
“EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM”
Açılışta son konuşmayı yapan AK Parti Ordu Milletvekili ve Milletvekili adayı İhsan Şener ise derneği faaliyete geçiren ve bu yöreyi güzelleştirenleri tebrik ettiğini söyledi. Milletvekili Şener, " Herkes evinin önünü süpürse sokaklar temiz olur denilir, yine de belediyeden temizlik ekibi istenir. Bu Üzümlüce ve Değirmenbükü ortaklaşa hareketinin diğer mahallelere de örnek olmasını diliyorum. Ben gerçekten bu yaptığınız güzellikten gurur duyuyorum ve hepinizi yürekten kutluyorum. Yaşanılabilir bir çevrede mutlu olabileceğiniz huzurlu olabileceğiniz emin olabileceğimiz bir çevrede yaşamak da o kadar önemlidir. Bulunduğumuz mekanı güzelleştirmek çok önemlidir. Ben gençlerin bu faaliyete başladığını anladım bu da bir gurur meselesidir. Gençler yörelerini güzelleştirmek için çaba gösteriyorlar" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından derneğin resmi açılışı duanın ardından kurdele kesilerek gerçekleşti ve açılış misafirlere ikram ile sona erdi.