Osmaniye’de düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde, 3 şehit ve 4 gaziye madalya ve beratları verildi.
Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Salonu’nda düzenlenen törende, Şehitler Piyade Uzman Çavuş Bekir Atacan, Polis Memuru Ömer Artar ve Polis Memuru Çağrı Doğan ile Malul Gaziler Piyade Uzman Çavuş Akın Oçay, Uzman Çavuş Kadir Teğek, Polis Memuru Ahmet Güler ve Polis Memuru Yunus Bozdayı’ya berat ve madalyaları Cumhurbaşkanı adına Vali Kerem Al tarafından takdim edildi.
Madalya tevcih töreni öncesi konuşan Osmaniye Valisi Kerem Al, "Canlarından aziz bildikleri vatanı, inançları uğruna yardan ve serden vazgeçen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için Bakanlar kurulunca kararlaştırılan ve Cumhur Başkanımız tarafından onaylanan madalyaların takdimi için bir aradayız. Üç şehit yakınımıza ve dört gazimize bu madalyaları Cumhurbaşkanımız adına takdim etmekten onur duyuyorum. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Onların yakınları milletimizin kutsal emanetidir, gönlümüz, kapımız onlara her zaman açık olacaktır" dedi.
Konuşmanın ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Bekir Atacan’ın babası Osman Atacan’a, şehit polis memuru Ömer Artar’ın oğlu Hasan Artar’a, şehit polis memuru Çağrı Doğan’ın babası Coşkun Doğan’a malul gazi polis memuru Yunus Bozdayı’ya, malül Gazi Piyade Uzman Çavuş Akın Öçay’a Malul Gazi Uzman Çavuş Kadir Teğek’e ve Malul Gazi Polis Memuru Ahmet Güler’e Vali Kerem Al tarafından devlet övünç madalyası ve beratları tevcih edildi. Madalya töreninde bazı şehit ve gazi yakınları gözyaşlarını tutamadı. Vali Al, törende şehit ve gazi çocuklarına çeşitli hediyeler verdi. Duygusal anlatın yaşandığı tören toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.