Japonya’da Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı’na katılan Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz Japonya dönüşü Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.
Japonya’nın Sendai şehrinde düzenlenen 3. Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı’na Türkiye’yi temsilen katılan heyet arasında yer alan Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, dünyanın afet yönetimi konusunda yeni bir evreye doğru geçtiğini, artık afetler ortaya çıkmadan önce alınacak tedbirlerin değerlendirilmeye başlandığını ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı heyette, Toplumu afetlere hazırlama, özellikle okulların, iş yerlerinin afetlere dayanıklı olması ve bütün toplumun afet ve risk algısının değiştirilmesi gibi konular konferansta yer aldı. Başkan Dişli ile fikir alışverişinde bulunan Kaymakam Gündüz, afete hazırlık tedbirlerinin alınması gerektiğini ifade etti. Başkan Dişli, görüşme sonrasında yaptığı açıklama, “Sayın Adapazarı Kaymakamımızın Tsunami’nin 4 yılı nedeniyle Japonya’da yapılan Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı’na ülkemizi temsil eden heyet arasında katılması bizi de mutlu etmiştir ve faydalı olacaktır.” dedi.