‘Aşkın Gözyaşları’ isimli kitap serisiyle büyük hayran kitlesine sahip olan Sinan Yağmur, 9 Haziran Salı günü Serdivan Kongre Merkezi’nde okurlarıyla buluştu.
Okuduğu Şems şiiriyle katılımcıları selamlayan ve merhaba diyen yazar Sinan Yağmur, söyleşi boyunca tasavvuf ve aşk üzerine paylaşımlarda bulundu. ‘Sufinin sohbeti hasbihaldir’ diyerek zaman zaman dinleyicilerden de soru alan Yağmur, söyleşisine katılımcılardan gelen sorular üzerinden devam etti.
Yağmur, sevenleri tarafından en çok merak edilen konulardan biri olan ve kullandığı birçok aksesuarda da önemli bir yer tutan Vav harfinin anlamı ve kendisi için öneminden bahsetti. Salondakilere zamanın önemli hat ustalarından Hattat Osman’ın Vav harfi ile ilgili kıssasını anlatan Yağmur, Vav’ın insanı temsil ettiğini belirterek, “İnsan ana rahminden dünya kuyusuna Vav halinde gelir, ömrünün sonunda da yine vav halini alır” dedi. Sinan Yağmur, elif’in de tekliği simgelediğini ifade ederek “Elif olan ve tek olan sadece Allah’tır” diye konuştu.
Program sonunda okurlarının kitaplarını imzalayan Yağmur, etkinliğe vesile olan ve kendisini okurlarıyla buluşturan Serdivan Belediyesi’ne ve Başkan Yusuf Alemdar’a da ayrıca teşekkür ettiğini söyledi.