Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi 10 Mayıs Anneler Günü vesilesiyle otizm, engelli ve devlet koruması altında olan çocuklar ile bir araya geldi.
SakaryaPark’ta yapılan kahvaltılı programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, Türk Hava Kurumu Sakarya Şube Başkanı Melek Dayanç, otizm, engelli ve devlet korumasındaki çocuklar katıldı.
TKB Başkanı Tevhide Yağan katılımcıları tek tek kapıda karşılamasının ardından bir açıklama yaptı. Yağan açıklamasında, “Toplumun temel taşı olan kadınların yani annelerin yarın onların günü. Her yıl olduğu gibi bu yılda istedi ki biz anneler çocuklarımızla birlikte olalım. Bizde dünyanın en değerli hediyesi, yaşamımızı veren, emeğini sevgisini, bizler için sonuna kadar harcayan annelerimizin anneler yoksulluğun, savaşların, felaketlerin doğrudan annelerin etkilediğinden sanırım bu günü buruk kutlayacağız. Hep deriz ya kadınlarımız, annelerimiz yaşamın anlamı, doğanın dengesi ailenin ve toplumun güvencesidir. Toplumun çekirdeği, ailenin temeli olan anne olmadan dünya barışının korunması mümkün değildir. Bu kadar vasıfları üstünde taşıyan kadınlarımız ne yazık ki hiçbir zaman dünyayı eşit bir şekilde paylaşamadı. Her zaman ikinci sınıf erkek egemen sistemin içinde mücadele verdi. Kadın cinayetleri, boşanmalar, küçük yaşta evlilikler, kadına yönelik her türlü şiddetin kadınların başka bir sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Biz kadınlar, anneler istiyoruz ki coşkularla, sevinçlerle, barış ve kardeşlik içinde sevgi dolu yüreklerimize evlatlarımıza ve eşlerimizi, bir demet çiçeği bir güzel sözü bizden esirgemesinler. Bütün annelerin ve anne adaylarının anneler günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı konuşmada, “ Hepinizin şimdiden anneler gününüzü kutluyorum. Sizlerin şahsında Sakaryalı ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Biz bir gün değil her gün anneler günü kutluyoruz. Annelerimize sevgimizi, saygımızı bu özel insanlara her zaman en iyi duygularımızı yansıtmamız gerekiyor” diye konuştu.
Program sonunda protokol çocuklarla fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmedi.