Medical Park Samsun Hastanesi’nde Türkiye’de 2. olarak kullanılmaya başlanan 3 boyutlu laparoskopik cerrahi sistemiyle operasyonlar çok daha kaliteli ve kısa sürede yapılmaya başlandı.
Medical Park Samsun Hastanesi Üroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Ender Özden, Yrd. Doç.Dr. Abdullah Açıkgöz ve Opr. Dr. Hamit Öztürk 1 aydır kullanılan sistemle 10 hastayı ameliyat etti.
Opr. Dr. Hamit Öztürk, 3 D gözlüklerle derinlik algısı oluşturulan sistemle operasyonların hastanın içindeymiş gibi yapıldığını, görüntülemenin mükemmel olması nedeniyle 3 boyutlu film izler gibi ameliyat alanının her yerine ulaşılabildiğini, kan damarlarının daha iyi ayırt edilebildiğini böylece kanamaların neredeyse hiç olmadığını söyledi. Opr. Dr. Öztürk, “Karın içine özelliği olan gaz dolumunu takiben hastanın karını şişirilmektedir. Sonrasında 3 ya da 4 delikten girilen özel port dediğimiz aletlerle operasyonlar yapılmaktadır” dedi.
Bu yöntemle laparoskopik prostat kanseri ve böbrek kanseri komple ya da kısmi operasyonları eskisine göre daha rahat ve kısa sürede yapıldığını söyleyen Dr. Hamit Öztürk, başarı şansının çok daha yüksek olduğunu, operasyon sonrası hastaların 2-3 gün içinde taburcu edildiğini belirterek sistemi Medical Park ile Karadeniz’in incisi Samsun halkının hizmetine kazandıran Medical Park Samsun Hastanesi yöneticilere teşekkür etti.