AK Parti Samsun milletvekili adayı Adem Tuncer, 2002 öncesi yarım bırakılan yatırımları hatırlatarak, muhalefete yüklendi. Siyasi partilerin varlık sebebinin hizmet etmek olduğunu belirten Tuncer, "Eğer bir parti kurup bu sahada ben de varım diyorsanız millete hizmet etmeyi doğal olarak vadetmiş olursunuz. ’Ben fırıncıyım’ diyenden ilk önce ekmek yapması beklersiniz, kasaplık değil" dedi.
"Başbakan koltuğunda oturanlar şov yapmak için güya yatırım yapıyormuş izlenimi vermek maksadıyla sürekli temel atıyor hatta temel de atmıyor tabelayı dikip gidiyorlardı" hatırlatmasında bulunan Adem Tuncer, "Bunun en güzel örneklerinden birisi Ayvacık’taki Eynel Köprüsü’dür. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz gelip tabelayı dikti ve gitti. Seçimden önce temel atıldı ve seçimden sonra temel çöpe atıldı. Biz bu köprü ile ilgili söz vermediğimiz halde geldik tamamladık. Çünkü biz oy hesabı değil hizmet hesabı yapıyoruz. Aynı şekilde Karadeniz Sahil yolu. 1997’de ihalesi yapıldı onu da biz tamamladık. Hakeza Bolu Tüneli. Onu da biz tamamladık. Onlar yarım bıraktı tamamlamak bize nasip oldu" diye konuştu.
AK Parti’nin çalışma metodunun çok farklığı olduğunu ifade eden Tuncer, "Çünkü maksat gerçekten hizmet etmektir. Biz daha temel attığımız gün bitiş tarihini de belirleriz. Çoğu zaman ihalede belirtilen süreden daha kısa sürede teslim alırız. Elhamdülillah bugüne kadar onlarca milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik yarım kalan olmadı. Müteahhit firmalardan kaynaklı bir eksiklik yaşandığında da en kısa sürede çözüm bulup milletimizi mağdur etmedik. Millete hizmet yolunda birinci yarıyı tamamladık. İkinci yarı 8 Haziran’da başlayacak inşallah. Daha yapacak çok işimiz var. Üçüncü havalimanını, üçüncü boğaz köprüsünü tamamlayacağız. Samsun’a hızlı treni getireceğiz. Şehir hastanesini tamamlayacağız. Stadımızı milletimizin hizmetine sunacağız. Terme, Çarşamba, Havza ve Vezirköprü’deki hastanelerimizi bitireceğiz. Bafra Medikal OSB tamamlanacak. Samsun’a yeni üniversiteler kazandırmak için gayret edeceğiz. Tarımda Samsun’a markalar kazandıracağız. Küçük esnafımızın durumunu daha üst seviyeye çıkarmak için projeler üreteceğiz. Kısacası daha yapacak çok işimiz var" şeklinde konuştu.