Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Öz değerlendirme sisteminin başarıyla uygulanması, çocuklara sunulan bakım hizmeti kalitesinin artması için büyük önem taşımaktadır" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonu, UNİCEF’in teknik desteği ve İç Denetim Birimi Başkanlığı’nın danışmanlığında yürütülen "Çocuk Bakım Hizmetlerinde İç Kontrolün Güçlendirilmesi ve Öz Değerlendirme Sisteminin Oluşturulması Projesi" çerçevesinde yapılması planlanan 16 grup toplantısının 12.’si Samsun’da gerçekleştirildi.
Samsun’da bir otelde yapılan toplantıya; Samsun, Sinop, Amasya ve Çorum illerinden öz değerlendirme kapsamında yer alan, 6 yaş ve üzeri çocuklara hizmet veren kuruluşların yöneticileri ve ilgili il müdür yardımcıları katılım sağladı.
Toplantının açılış konuşmasında, geçici ya da sürekli olarak aile ortamından mahrum kalan çocuklara, bakım ve koruma hizmetlerinin sunulması ve bu hizmetlere ilişkin standartların belirlenmesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın temel görevleri arasında yer aldığının altını çizen Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bakım hizmetlerinin kalitesinin, çocuk ve gençlerin refahı, güvenliği ve gereksinimlerini temel alarak, sürekli geliştirilmesi hedefi doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir. Bu kapsamda; ‘Çocuk Bakım Hizmetlerinde İç Kontrolün Güçlendirilmesi ve Öz Değerlendirme Sisteminin Oluşturulması Projesi’ yürütülmüş ve proje çerçevesinde 81 ili içine alan 16 grup çalışması yapılması planlanmıştır. Bugün burada bu grup çalışmaların 12.’sini gerçekleştiriyoruz" dedi.
Öz değerlendirme sisteminin başarıyla uygulanmasının, çocuklara sunulan bakım hizmetlerinin kalitesinin geliştirilmesi için büyük önem taşıdığını ifade eden Balcı, "Çocuk bakım hizmetleri alanında minimum standartların hayata geçirilmesi ve hizmet kalitesinin sürekli geliştirilmesinde yol gösterici olan bu çalışmaların faydalı olmasını temenni ederim" diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından çocuk kuruluşlarının 6 ay içerisinde yaptığı çalışmalar sunum eşliğinde incelendi ve değerlendirmeye alındı.