SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye’de yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Eylül ayı 18. birleşiminin 1. oturumu, Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında yapılan meclis toplantısında terör olaylarıyla ilgili konuşma yapan Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin hak etmediği terör olayları her geçen gün artıyor. Bu hepimizi ve bütün Türkiye topraklarında yaşayan insanlarımızı derinden yasa boğuyor. Son 2-3 gündür Dağlıca’da ve Iğdır’daki şehitlerimiz, polislerimiz, askerlerimiz, sivil vatandaşlarımız öldürülüyor. Bunu yapanları kınıyoruz, onları lanetliyoruz. Allah’ımız onlara en büyük cezayı versin” dedi.
“TERÖRÜ DESTEKLEYENLERİ ALLAH ISLAH ETSİN”
Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Çakır, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehitlerimizin ailelerine ve çocuklarına başsağlığı diliyoruz. Toplum olarak biz bu acıyı yaşasak da, şehitlerimizin aileleri bunları en üst seviyede yaşıyorlar. Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bunun kaynağında kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesini, istikrarlı bir ülke olmasını istemeyenler vardır. Bunların uzantıları ve maşaları vardır. Bunların uzantıları da maalesef oylarımız ile Meclis’e taşınanlar da var. Bunları ‘demokratik haklarını kullansın’ diye bu milletimiz oy verdi ve Meclis’e taşıdılar. Ama onlar bunun kıymetini bilmiyorlar ve bilemiyorlar. Farklı neden ve gerekçelerle, onlar ve uzantıları da TBMM’de devam ediyor. Onları da ‘Allah ıslah etsin’ diyorum. Bu demokrasinin onlara vermiş olduğu bu hakkı en iyi şekilde kullanmaları gerekirken, bunları kullanmama noktasında ayak diretiyorlar ve terörün daha da tırmanması noktasında onları destekliyorlar. Desteklediklerini de her platformda görüyoruz. TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Köklü devlet geleneği olan bir devlettir. Bu badireleri de atlatacaktır" diye konuştu.
“DOĞU BÖLGESİNDEKİ İNSANLARIMIZ DA TERÖRE TEPKİ GÖSTERMELİ”
Terörün sadece güvenlik güçleri ile başarılacak olan bir iş olmadığını, doğu bölgesinde yaşayan insanların da teröre tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Çakır, “O yörelerde yaşayan insanlarımızın da buna bir ‘dur’ demeleri gerekiyor. Onlar teröre ‘bize Türkiye Cumhuriyeti neyimizi eksik ediyor. Bütün imkanlarını batıda ne varsa bütün her şeyi burada faydalanmamızı en üst seviyede sağlıyor. Sizin derdiniz ne, bizi niye huzursuz ediyorsunuz’ diye bu noktada tepki göstermesi gerekiyor. Eğer onlar da bu tepkiyi gösterirlerse Türkiye Cumhuriyeti bunu en kısa zamanda aşacaktır. Onlara o bölgeyi dar edecektir. Ülke sınırları dışarısına canlı veya cansız gönderecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Çakır’ın konuşmasının ardından AK Parti, MHP ve CHP’nin grup başkanvekilleri de teröre tepkilerini göstererek lanetlediler. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Meclisi şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Meclisindeki gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.