Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun’un Kavak ilçesinde 14 ayda 10 milyon TL’lik yatırım yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Kavak’ta yaptığı yatırımlarla yaşam konforunu yükseltiyor. Çalışmalarla ilçenin alt yapısını yenilemeye devam eden SASKİ Genel Müdürlüğü, musluklarından su akmayan mahalleleri arıtılmış suya, Fen İşleri Daire Başkanlığı ise beton ve asfalt yollarla mahalleleri temiz çevreye kavuşturuyor.
Milli güreşçi Yaşar Doğu’nun memleketi Kavak, Karadeniz’i İç Anadolu, güney ve batı Anadolu’ya bağlayan önemli bir kavşak olma özelliği taşıyor. Samsun’un güneye açılan kapısı Kavak, 20 bin 251 nüfusu ile tarihi ve kültürel birikimleriyle kentin coğrafi zenginliğine katkı sağlıyor. Tarihi ipek yolu güzergahına ev sahipliği yapan ilçe, şimdilerde ise önemli bir değişim yaşıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, alt ve üst yapı yatırımlarıyla ilçeyi daha yaşanabilir bir hale dönüştürüyor. 14 ayda gerçekleştirilen 10 milyon TL’lik yatırımla Büyükşehir Belediyesi, kronikleşmiş yol ve içme suyu problemleri tarihe gömüyor. Bugüne kadar çalışma yapılmayan mahalle bırakmayan SASKİ Genel Müdürlüğü ve Fen İşleri Daire Başkanlığı, yatırımlarına titizlikle devam ediyor.
SASKİ YATIRIMLARIYLA SU PROBLEMİ ORTADAN KALKIYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Kavak Şube Müdürlüğü, ilçenin içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözmeye yönelik önemli yatırımlara imza atıyor. İlçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Güven Göleti İçme Suyu ve Arıtma Tesisi Projesini hazırlayan SASKİ Kavak Şube Müdürlüğü, projeyle ilgili yer teslimini yaptı. İçme suyu boruları döşeme işleminin de başladığı öğrenildi. Organize Sanayi Bölgesi’ni besleyen Akdağ kaynak suyunun ilçe merkezine nakledilmesi için plan hazırlayan SASKİ, açacağı sondaj kuyusundan çıkacak suyu OSB’ye, Karga ile Hacıllı Mahallelerine bağlayacak. Akdağ su kaynağı ise ilçe merkezini besleyecek.
Çok sayıda mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamak için sondaj kuyusu açmaya devam eden SASKİ Kavak Şube Müdürlüğü, eskimiş ve kullanılmayan şebeke depolarını daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu kullanımına kazandırmak için bakım onarım kapsamına aldı. Bir yandan mahallelerde içme suyu ishale hatları döşeyen SASKİ diğer yandan da kanalizasyon şebekeleri döşüyor. Kanalizasyon atıkları ilçe merkezinden geçerek Mert-Cevizlik ve Asar Derelerine akması sebebiyle çevre ve sağlık sorunlarına son vermek isteyen SASKİ, 6 bin metrekarelik kanalizasyon projesini tamamladı. Kanalizasyon hat çalışmaları ise başladı. Ayrıca Atık Su Arıtma Tesisi Projesi de 2016 yılı yatırım programına alınıp yer kamulaştırma işlemi başladı.
TOZLU VE ÇAMURLU YOLLAR DÖNEMİ KAPANIYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Kavak Şube Müdürlüğü ise mahalleleri toz ve çamurdan beton ve asfalt yollarla kurtarıyor. Çok sayıda mahallede toplamda 25 km beton ve sathi kaplama yol çalışması gerçekleştiren Fen İşleri Kavak Şube Müdürlüğü, genişlettiği grup yollarının da yama ile konforunu artırıyor. Mahalle meydanlarını parke ile kaplayan şube müdürlüğü, geçen yıl ilçeye 1 milyon 800 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdi. 2015 yılı sonu itibariyle de Kavak’ta 4 milyon 100 bin TL’lik daha yatırım yapılmış olacak. Bunun yanı sıra ilçeye 1 milyon 293 bin TL’lik düğün salonu, 1 milyon 161 bin 555 TL’lik Yaşar Doğu Parkı ve 798 bin TL’lik Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın yapımı ise tamamlandı.
YATIRIMLARDAN MEMNUN OLMAYAN KİMSE YOK
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki yatırımları, herkesi memnun ederken, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a dua ediyor. Yukarı Çirişli Mahallesi Muhtarı Süleyman Kaya, Başkan Yılmaz’ın çalışmalarını tüm Karadeniz Bölgesi’nin bildiğini belirterek, “Allah ondan razı olsun. Bütün sıkıntılarımızı çözüyor” dedi.
Başta mahalle camii olmak üzere evlerinin yoğun toz ve çamurdan asfalt yol sayesinde kurtulduğunu ifade eden muhtar Kaya, “Söyleyecek söz bulamıyoruz. Şuan mahallemizde yaşam konforu arttı. Yolumuzun asfaltlanmasıyla ulaşım sorunu ortadan kalktı. Daha önce yolumuz stabilizeydi ancak tozdan bahçeye çıkmak bile mümkün değildi. Cami desen toz toprak içindeydi. Yazın tozdan kışın ise çamurdan dolayı çok çile çektik. İlk defa böylesine bir yatırıma şahit olduk. Bütün dertlerimiz asfalt yolla sona erdi. Yapan ve yaptıranlardan Allah razı olsun. Şube müdürleri ve ekipleri çok titiz çalışıyor. Ne söylesek anında yerine getiriyorlar. Bu hizmet anlayışı, büyük bir velinimettir. Herkesin kıymetini bilmesi lazım. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ı Ramazan’da ağırlamak istiyor, kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Yosunlu Mahallesi Muhtarı Talip Cömert ise Büyükşehir Belediyesi yatırımları ile ilçeye hizmet geldiğini vurguladı. Sistemli ve doğru işler yapıldığını dile getiren muhtar Cömert, “Büyükşehir Belediye Başkanımız’dan çok memnunuz. Hem ilçemize hem de mahallemize büyük yatırımlar yaptı. Daha önce tek bir arabanın dahi geçemediği ve çamurdan yürüyemediğimiz yolumuzu betonla kaplayıp sorunumuzu çözdü. Hizmetse hizmet böyle olur. Beton yol ile mahallemiz hem güzelleşti hem de yaşanabilir bir yer oldu. Büyükşehir belediyesi sayesinde ihya olduk. Yıllardır göremediğimiz yatırımı 3 ayda gördük. Başkanımız ve ekibinden biz razıyız. Allah da onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.