AK Parti Samsun Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan, engelsiz bir Türkiye hayali ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
AK Parti Samsun Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan, seçim çalışmalarını her gün bir ilçede sürdürüyor. Vatandaşlarla buluşan engelli derneklerini de ziyaret ediyor. Engellilerin sorun ve talepleri dinleyen Karaaslan, karşılaştığı engellilere ise özel ilgi gösteriyor.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Çiğdem Karaaslan, AK Parti hükümetlerinin engelliler için bugüne kadar yapılamayan hizmetlere ve projelere imza attığını söyledi. AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevi de bulunan Karaaslan, kendisinin de bir engelli kardeşi olduğunu, engellilerin ve ailelerinin sorunlarını yakından bildiğini ifade etti.
Karaaslan, AK Parti olarak engelli vatandaşların normal bireyler gibi hayatlarını sürdürebilmeleri için birçok ilke imza attıklarını belirterek, "Engelli ve ailesine büyük destek sağladık. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç engelliler için evde bakım aylığı uygulamasını başlattık. Bu uygulama evde bakım hizmetinden faydalanan sayısı 15 kat arttı. Yapılan yasal düzenlemelerle engelli istihdamını arttırdık. Engelli vatandaşlarımızın özel eğitim hizmetinden faydalanmalarını sağladık. Yeni dönemde de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Kentlerimizin engelliler için daha ulaşılabilir olmasını sağlayarak engellilerin sosyal hayata katılımını hedefliyoruz. Hayalimiz engelsiz bir Türkiye" dedi.