Samsun’un Çarşamba İlçesi Ağacagüney Mahallesi’nde yapımı süren 18 derslikli Ağcagüney Çok Programlı Lisesi inşaatının su içinde kalması çevredeki okullarda öğrenim gören öğrenciler için büyük tehlike oluştururken, talepler üzerine İlçe Kaymakamlığı’nın gereken önlemleri alacağı öğrenildi.
Ağcagüney ilçesinde yapımına 2014 yılında başlanılan 18 derslikten oluşacak olan Ağcagüney Çok Programlı Lisesi inşaatı yağmur yağışı nedeniyle su ile doldu. İnşaat çevresinde ve inşaat içerisinde su ile adeta gölet haline gelen okul inşaatı çevredeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için büyük tehlike oluşturdu. Çocuklarını okula tereddüt içerisinde gönderdiklerini belirten aileler, inşaat çevresinde tedbirlerin alınmasını isteyerek, “Yeni yapılacak okulun etrafında 1-2 metre derinliğinde su var. Çocuklarımız okula gittiğinde teneffüs aralarında dışarıda oyun oynuyorlar. Dışarı çıktıklarında inşaat alanına gitmemesi için uyarıyoruz. Okulda öğretmenlerde sık sık orada bekliyorlar. Tedirgin oluyoruz” dediler.
Konuyla ilgili İlçe Kaymakamlığı’na gelen talepler üzerine Kaymakam Caner Yıldız, Ağcagüney Mahallesi’nde yapımı süren okul inşaatı etrafında su birikintisi için gerekli önlemlerin alınacağını, inşaatın da bu yıl içerisinde biteceğini ifade etti.