Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Samsun’da yapmayı planladıkları Afet Yönetim Merkezi için gerekli desteği alamadıklarını belirtti.
Tür Kızılayı Samsun Şubesi tarafından, Türk Kızılayı’nın 147. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Samsun Kan Bağış Merkezi Müdürü Serdar Bayram, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları üyeleri, gençlik kolları üyeleri ve Kızılay gönüllüleri katıldı. Anıta çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Törende konuşan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, 9 ili kapsayan ve merkezi Samsun olan Orta Karadeniz Afet Yönetim Merkezi, Afet Eğitim Merkezi ve Afet Lojistik Deposu’nu Samsun’a kazandırmak için kimseden yardım göremediklerini söyledi. Keskin, “Uzun zamandan beri Türk Kızılayı Orta Karadeniz Afet Yönetim Merkezi, Afet Eğitim Merkezi ve Afet Lojistik Deposu’nu kazandırmanın mücadelesini veriyoruz. Bu, 9 ilimizi kapsayacak. Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize. 9 ilin merkezi de Samsun’da olacak. Maalesef bu konuda çok önemli bir konuda bölgemize afet, insan hayatı, yatırım, istihdam bölge olma özelliği açısından birçok yönden önemi olan bu yatırıma dışarıdan gerekli desteği göremiyoruz. Hatta bu konuda da yer konusunda ciddi sıkıntı çekiyoruz. Türk Kızılayı kendi bütçesiyle, kendi imkanlarıyla hizmet eden, yatırım yapan, insanlığa hizmet eden bir kuruluş. Türk milletinin merhamet eli. İsmi üzerinde Türk Kılılayı. Hizmetlerinin üstünde güneş batmıyor. Böyle bir yeri Samsun’a kazandırmak, Samsun’da olması bizim için çok önemliydi. Ancak bu konuda isterdik ki yer denilince ‘buyurun hazır’ densin. İnşaatına başlanacağı zaman ‘üzerimize ne düşüyor’ densin. Bütün bürokratik engeller ortadan kaldırılsın. Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere bize bu yardımlar sunulsun isterdik. Ancak bunlar olmasa bile bizi durduramayacak. Geçmişte hiçbir şey önümüzde engel olamadı. Bugün de Allah’ın izniyle engel olamayacak. Biz kendimize değil, şahsımıza değil, belli bir siyasete, kesime de değil, Samsun’a Samsunluya, Türk milletine, Türkiye’ye ve insanlığa hizmet etmek için uğraşıyoruz. İnşallah bu yolda hepimiz yolu açık olur” diye konuştu.
Türk Kızılayı’nın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Keskin, “Türk Kızılayı ülkemizin en köklü ilk sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir. Hatta Türk Kızılayı Samsun Şubesi önümüzdeki yıl 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak. Samsun Kızılayı olarak ilimizde yatırım, sağlık, istihdam, barınma, ekonomik katkı ve yardım hizmetlerimizi, sosyal statüsü, etnik kimliği ve siyasi eğilimi ne olursa olsun bütün insanlarımıza aynı mesafede kalarak gerçekleştiremeye gayret ediyoruz. Bu gaye doğrultusunda toplumun her kesimi tarafından takdir karşılanan bir çalışma sistemi oluşturduk. Yardıma muhtaç yaklaşık 700 ailenin aylık takipte, onları kırmadan utandırmadan televizyon ve gazetelere malzeme yapmadan hava karardıktan sonra evlerine giderek gizlice zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmaya çalışıyoruz. Değişik zamanlarda yıl boyunca bin 500 civarında aileye ayni ve nakdi yardımda bulunuyoruz. 147 yıldır yükselen Türk Kızılayı insanımıza en iyi hizmeti vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu.
147. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.