Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, "Belki biz sağlıkçılar da öz eleştiri yapacak olursak işin gönül alma tarafını biraz ihmal ettik” dedi.
"28 Nisan Sağlıkta Şiddete Hayır Günü" dolayısıyla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda ‘Sağlıkta Şiddete Hayır’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.
“GÖNÜL ALMA EĞİTİMİNİ ALMADIK”
Dr. Dursun Mehmet Mehel, burada yaptığı açıklamada, "Bu işe gönlünü veren sağlık çalışanları lazım. Biz bu işi gönülden yapalım ki bizi anlayabilenler gönülden anlasın. Benim anlayışımda sağlık hizmetlerinde yaptığımız işin mekanik kısmı tamamen teknisyenlik işi. Küçümsemek için söylemiyorum. Ama asıl gönül almak, yürek kazanmak, insan kazanmak işi zor. Asıl yapmamız gereken de bu. Belki biz sağlıkçılar da öz eleştiri yapacak olursak işin o tarafını biraz ihmal ettik. Bunun da aslında eğitimini almadık. Gönül alma eğitimini almadık. Zor insanla baş edebilme eğitimini almadık. Bu proje sağlıkçılara karşı artan şiddeti önleyebilir miyiz diye ortaya çıktı. Bunun için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Onun için ‘Şifa Veren Eli Anlayan Yürek’ adlı projeyi hayata geçirdik. Bu proje yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Bu projedeki amacımız; Samsun’da 5 bin öğrencimizi hastanelerimize getirmek ve onları doktorların, hemşirelerin yanında misafir edebilmektir. İnşallah biz gelecek nesilleri kazanacağız. Sağlıkta şiddetin olmadığı, sağlıkçıların şiddete uğramadığı bir gelecek arzu etmek istiyorum. Bunu yapabilmek biz sağlıkçıların elinde. Şiddete uğratmamak da biz yöneticilerin ve gelecek nesilleri yetiştirenlerin elindedir diye düşünüyoruz. Biz şifa dağıtmak için buradayız” diye konuştu.
“MASANIN DİĞER TARAFINDAN BAKMAYA HEPİMİZİN İHTİYACI VAR”
Herkesin birbirini anlamaya ihtiyacının olduğunu söyleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Birbirimizi dinlemeye, birbirimizin yerine geçip masanın diğer tarafından bakmaya hepimizin ihtiyacı var. Sadece sağlık çalışanlarına şiddeti değil; kadına şiddet, çocuğa şiddet birçok konuyu tartışıyoruz. Sıfır şiddetin olduğu, sadece fiziksel anlamda şiddetin değil; duygusal anlamda, sözel anlamda şiddetin olmadığı; bir ülkede, bir şehirde, bir okulda, bir hastanede inşallah çalışacağız” şeklinde konuştu.