Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, 2014 yılı ve 2015 yılının ilk 3 ayında Samsun’da 48 yabancı uyruklu kişinin KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’ne başvuruda bulunduğunu söyledi.
İl Müdürlüğü olarak kadın, çocuk ve engelli ayrımı yapmadan 60 sığınmacıya kucak açtıklarını belirten Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Türk vatandaşlara sağladığı korunma, sığınma ve danışmanlık gibi tüm imkan ve olanaklardan geçici kimlik numarasına sahip olan sığınmacılar da yararlanabilmektedir. Bu kapsamda Samsun’da şimdiye kadar 48 yabancı uyruklu kişinin KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’ne başvuruda bulundu. Merkezimize başvuruda bulunan bu 48 kişiden 15’i sığınma talep etmiş ve merkezimizde görevli uzmanlarca ifadeleri alındıktan sonra Kadın Konuk Evi’ne yerleştirilmiştir. Merkezimize başvuruda bulunanların büyük çoğunluğunu Irak ve Afganistan uyruklu vatandaşlar oluşturmaktadır” dedi.
Yabancı uyruklu vatandaşlara sağlanan hizmetlerin bununla da sınırlı kalmadığını belirten Balcı, “Şimdiye kadar yabancı uyruklu 4 ailenin çocuğuna ekonomik yoksunluk nedeniyle sosyal ekonomik destek hizmeti veriyoruz. 3 kişiye ağır engelli bireyini evinde baktığı için her ay evde bakım ücreti ödüyoruz. 5 çocuğu ise 18 yaşının altında oldukları için korunmaya muhtaç çocuk kapsamında değerlendirilerek yurt ve yuvalarımıza yerleştirerek onlara aile olduk. 2014 yılında, 38 yabancı kişi KOZA’ya başvururken, 2015 yılında da 10 yabancı uyruklu kişi başvuruda bulundu” diye konuştu.