Sinop Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, 12-18 Mayıs “Dünya Hemşireler Haftası” münasebetiyle düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlendi.
Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Dünya Hemşireler Haftası” nedeniyle Sinop Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri bir program düzenledi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Bahtiyar Sarıboğa yaptı. Sarıboğa hemşirelik mesleğinin önemine değinirken, öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu.
Daha sonra Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Ovayolu, “Hemşirelikte Mezuniyet Sonrası Eğitim Fırsatları” konulu bir konferans verdi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladıkları video gösterisi ve vatandaşlarla yapılan röportajlar katılımcılara izletildi. Ardından Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden Muhammed Abdurrahman, Elif Gizem Göndelen, Burak Keçeli, Hava Morcan, Kadir Çakır, Pınar Gevrez ve Yüksekokul Sekreteri Şakir Gökmen şiir dinletisi sundular.
Yine Hemşirelik öğrencilerinin hazırladığı ve sahneye koyduğu “Sınav Vakti”, “Bankamatik” ve “Organlar” adlı skeçler sahnelendi. Öğrencilerin başından geçen olayların mizahi bir dille anlatıldığı oyunlar, seyircileri kahkahaya boğdu. Program öğrencilerin sundukları müzik ziyafetiyle son buldu.
Ayrıca programda Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, konuşmacı Prof. Dr. Nimet Ovayolu’na hediyelerini takdim ederken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak da Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uulkyz Choturova’ya hediyelerini sundu.