18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı, Sivas’ta çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kutlamaları organize eden Şehitleri Anma Komitesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü daha geniş kapsamlı icra edecek. Şehitleri Anma Komitesi Başkanı Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve Sivas Lisesi Müdürü Selahaddin Erdem; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ı ziyaret ederek, yapılacak programlarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, etkinlikler kapsamında ilk olarak ‘Şehitleri Anma Yürüyüşü’ gerçekleştirileceğini söyledi. 17 Mart Salı günü saat 15.30’da Atatürk Spor Salonu’ndan Sivas Lisesine kadar yürüyüş yapılacağını kaydeden Aydın, yürüyüşün ardından Sivas Lisesi bahçesinde Çanakkale Savaşını anlatan gösteri yapılacağını belirtti. 18 Mart Çarşamba günü Yukarı Tekke Garnizon Şehitliğine çelenk sunulacağı belirten Aydın, aynı gün akşam ise Türk Halk Müziği konseri verileceğini söyledi.
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün en anlamlı şekilde icra edileceğini dile getiren Aydın, Sivas’ın en köklü eğitim kurumlarından biri olan Sivas Lisesi’nde düzenlenecek programa tüm Sivaslıları davet etti. Kurtuluş Savaşı’nda vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için eğitimlerini yarıda bırakarak askere giden Sivas Lisesi öğrencilerinin şehit düştüğüne dikkat çeken Aydın, programın okulda yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.
Okul tarafından günün önemine belirten Çanakkale Zaferi ile ilgili 2 bin adet özel dergi ve yürüyüşte kullanılmak üzere bin adet atkı yaptırıldığını dile getiren Aydın, Sivas İl Özel İdaresi’nin dergi ve atkılara katkı sağladığını söyledi.
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise, “Vatanı için canını feda eden şehitlerimize saygı anlamında yapılacak yürüyüşümüze herkesi bekliyoruz. Güzel ve anlamlı bir yürüyüş olacak.”şeklinde konuştu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, Çanakkale Zaferi’nin tarihin en önemli sayfasını oluşturduğunu söyledi. Her yıl büyük gururla kutlanan zaferin 100. yıldönümünde Çanakkale Savaşı’na asker gönderen Sivas Lisesi’nin anlamlı bir etkinlik düzenleyeceğini belirten Ayhan, “Sivas Lisesi’nin ayrı bir yeri var, bilindiği gibi bu savaşta okulumuz mezun veremedi. 18 isimsiz kahraman vatanı için canlarını ortaya koydular.” dedi.