Sivas Valisi Alim Barut, Gölova ilçesinde bir dizi inceleme ve açılışlarda bulundu.
Vali Barut’un Gölova programına İl Özel İdaresi Genel Sekteri Salih Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, İl Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç katıldı.
Ziyaretler kapsamında ilk olarak Vali Alim Gölova Hasan Şakar Yatılı Bölge Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette okul içerisine hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Hasan Yenidünya Spor Salonu, YPM Elektrik Üretim A.Ş. Fen ve Teknolojileri Laboratuvarı, Gülhanım Ayan Bilişim ve Teknolojileri Sınıfı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Milletlerin geleceğinde eğitimin çok önemli olduğunu belirten Valimiz Alim Barut,"Eğitimin kalitesini arttırıp, geleceğimizi iyi hazırlamaya önem veriyoruz. Bilime, teknolojiye en önemlisi dijital ortama önem veren, teknoloji üretebilen nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Bunları iyi kullanan gençlerin geleceğe ümitle bakmamızı sağlayacağını biliyoruz. Devlet olarak da bizim görevimiz eğitim tesislerini yapmak ve kaliteli bir eğitim vermek. Buna halkımız, hayırseverlerimiz katıldığı zaman Anadolu tabiri ile ‘katmerli kadayıf’ oluyor. Burada da hayırseverlerimiz spor salonu, bilim teknoloji sınıfı ve bilgisayar sınıfı yapmışlar. Hayırseverlerimizi candan kutluyorum. Çünkü onlar insanın eğitimine yatırım yaptılar." dedi.
Açılışın ardından İl Özel İdaresi tarafından ‘Topraklarımızı Yaşatmaya ve Korumaya Devam Ediyoruz’ projesi kapsamında bölge halkına çam fidanı dağıtıldı.
Vali Barut ve beraberindekiler Gölova programı kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği’ni de ziyaret ederek askerlerle hatıra fotoğrafı çekinerek çeşitli hediyeler takdim ettiler.