Yıldızeli’nde çiftçilere büyükbaş ve küçükbaş damızlık hayvan dağıtımı yapıldı.
Yıldızeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından gelir getirici projeler kapsamında Yolkaya, Kadıköy, Sandal ve Sarıçal köylerinde ikamet eden 7 çiftçiye büyükbaş ve küçükbaş damızlık hayvan dağıtımı yapıldı.
Ortaklar Köyü’nde düzenlenen törende kura çekiminin yapılmasıyla birlikte hayvanlar sahiplerine teslim edildi. Teslim töreninde konuşan Kaymakam Ahmet Can Pınar, “Geçmiş yıllarda Sosyal Yardımlaşma ve Genel Müdürlüğü kaynaklı yapılan gelir getirici projeler kapsamında, geri dönüşlerle biriken paraları yine vatandaşlarımızın menfaatine kullanmak için mütevelli heyeti olarak ortak bir karar aldık. Bu düşünce ile yeni bir hayvancılık projesi yaparak 5 vatandaşımıza 110 adet akkaraman cinsi damızlık koyun, 2 vatandaşımıza ise 4 adet montofon cinsi damızlık düve aldık ve bugün yapmış olduğumuz törenle birlikte hak sahiplerine teslim ettik. Projeden faydalanan vatandaşlarımız faizsiz olarak aldıkları hayvanların ödemesini 2 yıl ödemesiz, daha sonra ise 6 yıl eşit taksitlerle yapacak. Bu projeyi yaparken ilçemizin ekonomisin tarım ve hayvancılığa dayalı olmasını göz önünde bulundurduk ve ona göre geliştirdik. Amacımız hayvancılıkta üretim yapmak isteyen fakat imkan bulamayan birkaç vatandaşımıza devlet olarak yardım etmek ve yol göstermek. Bundan sonrada yine kaymakamlık olarak hem vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendireceğiz hem de yine üretime dayalı farklı projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
Törene Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, İl Genel Meclisi Üyesi Nazif Arar, Vakıf Müdürü Dilfiruz Tanrıverdioğlu Çakar, vakıf mütevelli heyeti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.