Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Malkara İlçe Müdürlüğü, kırsal kesimde mahalle ziyaretlerine devam ediyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Gözsüz, Karacahalil, Elmalı ve Balabancık mahallelerine İlçe Müdürü Cengizhan Erbaş ve ilçe personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Sevin Öztürk Aksoy, Ziraat Mühendisi Erman Sayhan, Veteriner Hekimi Aydın Taşkın ve Sevinç Battal ile birlikte ziyarette bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Çiftçinin yaşadığı sorunları yerinde gidip dinleme ve sorunlarına çözüm sunma anlayışından hareketle gerçekleştirilen ziyaretlerde İl Müdürü Sarıkoca, topraklardaki organik madde miktarının arttırılması, ekili alanlarda fazla gübre kullanımının önüne geçilmesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan desteklemelerle ilgili bilgiler verdi.
Büyükbaş hayvancılıkta yem bitkisi ekilişlerinin önemini de belirten Sarıkoca, çiftçilerin yapacakları tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde İl ve İlçe Müdürlüğünden bilgi almalarının yararlı olacağını söyledi.