Tokat İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Almanya’da yapılan geriatri hemşireliği stajını başarılı bir şekilde tamamladı.
Almanya’nın Dorsten şehrindeki Seniorezentrum Südwall Hastanesi’nde 6 öğretmen ve 15 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 15 günlük stajı tamamlayan öğretmen ve öğrenci kafilesi Türkiye’ye döndü. Staj esnasında örnek çalışmalar gösteren öğrenciler hastane personeli ve hastaların takdirlerini kazandı.
Okul Müdürü Eyüp Doğan, proje kapsamında öğrencilerin yabancı bir ülkede staj imkanı bulduklarını ifade ederek, “Oradaki çalışma koşullarını incelediler, bilgi, görgü ve deneyimlerini artırdılar. Okulumuz mesleki eğitim alanında bundan sonrada yeni projelerle katkı sunmaya devam edecektir” dedi.
Proje hazırlayıcılarından hemşirelik alan öğretmeni Fatma Yanmaz ise geriatri hemşireliği projesinin örnek bir çalışma olduğunu belirterek, “Bu meslek gelecekte çok fazla hayatımızda yer alacaktır. Başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilerimize bende teşekkür ederim” diye konuştu.