Tokat’ta ‘Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’ Şehitler Parkı’nda yapıldı.
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen etkinliğe Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin, İl Jandarma Komutanı Erkan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti. Eski Niksar yolu kavşağından başlayan yürüyüşle start verilen etkinlik şehitler parkında düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan Vali Cevdet Can, öğrenmenin önündeki en büyük engelin mazeret olduğuna dikkat çekerek, “Öğrenmek için kendi kendimizi kandırmayalım. Mazeret üretmek insanın kendisine söylediği en büyük yalandır. Beşikten mezara kadar öğreniyorduk şimdi ise ana rahminde başlıyor öğrenme. Lüzumsüz bilgiden kendinizi kurtaracaksınız" dedi.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise öğrenmenin yaşı olmadığına dikkat çekerek, “7’den 70’e her gün bir şeyler öğreniyoruz. Özellikle son dönemlerdeki iletişim çağında, internetin arayıcı motorlarıyla beraber artık öğrenmeye daha hızlı ulaşabiliyoruz. Bu bir taraftan iyi bir şey ama diğer taraftan da sanki biraz daha okumayı, biraz daha bizi hazırcılığa itiyor gibi geliyor. Eskiden 3-5 saatte ulaşılan bilgiye şuanda internete girdiğinizde anında ulaşma imkanınız var. Bu da teknolojinin hangi noktaya geldiğinin bir göstergesi" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin de Türkiye’de ilk defa 2013 yılında Eskişehir, Bursa ve Kocaeli illerinde pilot uygulamayla başladıklarını belirterek, “Şenliklerin ses getirmeye başlamasıyla birlikte 2014 yılında Artvin, Urfa, Kayseri, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Malatya olmak üzere 8 ilimizde Öğrenme Şenlikleri düzenledik. Bu yıl 25 ilimizde Öğrenme Şenlikleri planlıyoruz. Büyük medeniyetin büyük davasını hisseden siz Tokatlılar bu süreçte bizde varız demeniz bizleri mutlu ettiği kadar sizleri de mutlu edecek ve şehrinizin öğrenme sürecinde şehrinizin yıldızlaşmasını sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Can ve beraberindekiler, açılışı yapılan şenlik alanındaki 51 kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının stantlarını gezerek el sanatları, tanıtıcı öğrenme faaliyetleri, müzik konserleri, sportif gösteriler, geleneksel çocuk oyunları ve diğer aktiviteleri izledi. Stantlar arasında Jandarma Bomba ve Narkotik köpekleri ile GOÜ standındaki robotlar dikkat çekti. Ayrıca öğrenciler, gençler, ev kadınları el becerilerini sergilediği stantlarda yöresel tatlar ve el ürünlerde yer aldı.