AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Zeyyat Kafkas, seçim çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Şube Başkanı Nurettin Balaban ve ekibini ziyaret eden Kafkas, futbolun merkezi olan bir kentten meclise gitmesi halinde özellikle antrenörlerin sorunlarıyla ilgili olarak da gerekli yasal düzenlemelerin takipçisi olacağını söyledi.
Kendisinin de gerek fiilen gerekse de yönetici olarak sporun içerisinden geldiğini vurgulayan Kafkas, özellikle planlı örgütlenmenin gelişim açısından büyük önem taşıdığını belirtti. TÜFAD’ın ülke geneline yayılan teşkilat yapılanmasıyla örnek bir organizasyon olduğuna kaydeden Kafkas, "Futbolun içerisindeki tüm unsurların böyle örgütlenmesi hem meslek içi dayanışmayı artıracak hem de hakların aranması doğrultusunda önemli bir güç odağı oluşturacaktır. TÜFAD bu misyonu en iyi yerine getiren futbol içi derneklerden biridir. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum" dedi.
TÜFAD’ın Trabzon Şubesi’nin de son derece aktif ve ses getiren bir çalışma süreci yaşadığını da savunan Kafkas, "Bu nedenle başta Başkan Nurettin Balaban olmak üzere tüm TÜFAD yönetimini yürekten kutluyorum. Gerçekten Trabzon TÜFAD Şubesi, kentimizin ses getiren en önemli derneklerinden biri konumunda. Bünyesinde Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Şenol Güneş başta olmak üzere bu kentin ve ülkenin futboluna önemli katkılar yapmış şahsiyetleri barındıran derneğinizin sergilemiş olduğu duyarlı çalışmaların diğerlerine de örnek olmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti hükümetlerinin diğer alanlarda olduğu gibi sporda da Trabzon’a önemli yatırımlar yaptığına işaret eden Zeyyat Kafkas, "Verilen destek ve yatırımlar ilimizde kulüp sayısına da yansıdı. Buna göre kulüp sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. Yine Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları çerçevesinde bir çok farklı branşta spor salonları, sahalar, pistler inşa edildi, mevcutlar elden geçirildi, yenilendi. Benimde Trabzonspor’da yöneticilik yaptığım dönemde hazırladığımın Akyazı Projesi’nin bugün geldiği nokta ortada. Trabzon’da yine lisanslı sporcu sayısında gözle görülür büyük bir artış söz konusu. Bütün bunlar, AK Parti’nin spora, sporcuya, spor adamında verdiği önemin göstergesidir. Elbette bu aşamada en büyük emeği veren Sayın Mehmet Atalay’ın hizmetlerini de görmezden gelemeyiz" diye konuştu.
TÜFAD Başkanı Nurettin Balaban da ziyaretinden dolayı Zeyyat Kafkas’a teşekkür ederek adaylık yolunda başarı dileğinde bulundu.