5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ortahisar Belediyesi Yeşiltepe Mahallesi’nde Fidan Dikme Kampanyası düzenlendi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Fidan Dikme Kampanyası’nda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar, yeşili bir m2 de olsa artırma adına sık sık fidan dikim kampanyaları yaptıklarını söyledi.
Yeşiltepe Mahalle sakinlerinin de yoğun bir katılım gerçekleştirdiği etkinlikte Başkan Ahmet Metin Genç ile vatandaşlar birlikte fidan dikimi yaptı. Ortahisar Belediyesi tarafından Yeşiltepe Mahallesi’nde düzenlenen Ağaç Dikme Kampanyası’na Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Park ve Bahçeler Müdürü Baki Altuntaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Fidan dikim etkinliğinde çam ve sedir fidanları toprakla buluşturuldu. Trabzon’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve dünya standartlarına çıkarmak için fidan dikimi, yeni parkların açılması gibi birçok projeye imza attıklarına vurgu yapan Başkan Genç, “Özellikle son yıllarda ve yaşadığımız bu yüzyılda çevre duyarlılığının, çevre bilincinin çok çok yukarılara çıkarılması düşüncesindeyiz. Bu duyarlılığı hem şehrimiz, hem bütün yeryüzü için herkese anlatmalıyız. Biz belediye olarak mutat hizmetlerimizi yerine getirirken, şehrimizin en temiz çevreye sahip olması içinde gerekli adımları da atıyoruz. Bu duyarlılığımız gereği olarak yeşili artırma adına bu kampanyayı düzenledik. Diğer yandan şehrimizin en temiz şehir unvanını korumak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada atıklarımızın izale edilmesi için çalışmalarımızı sürdürürken bir taraftan da 5 Haziran Çevre Günü olması dolayısıyla Hz. Peygamberimizin ‘Kıyamet günü de olsa elinizdeki fidanı dikin’ hadisi doğrultusunda şehrimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylece hem vatandaşlarımıza hem de gelecek nesillerimize örnek bir yönetim anlayışı sergilemek istiyoruz” dedi.
Vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için yeşil alan miktarını artırma gayretinde olduklarını belirten Başkan Genç, “Bizim yaşanabilir şehirden kastımız halkımızın şehirlerimizde daha huzurlu ve mutlu olmasını sağlamaktır. Bunun da birinci aşaması tabiat güzelliğidir. Biz yeşiliyle ünlü bir şehiriz ama maalesef şehir merkezinde yeşil alanlarımızı daralttık. Onun için merkezde bulduğumuz her noktada ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Bu aynı zamanda oksijen demek, böylece şehir havamız daha temiz olacak. Şehrimizin temiz havası için çalışmalarımızı yaparken, yeşili artırarak da vatandaşlarımızın daha sağlıklı ortamlarda yaşamasını istiyoruz. Fidan dikimi konusunda da talep eden vatandaşlarımıza da gerekli desteği sağlamaya hazırız. Çevre ve yeşil bilincinin çocuklarımızda oluşturmak, bu farkındalığı meydana getirmek için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz nezdinde okullarımızla birlikte birçok etkinlik düzenliyoruz” diye konuştu.
Etkinlikte Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri tarafından vatandaşlara fidan dikim tekniği, bakımı ve sulama teknikleri de anlatıldı.