Trabzon’da, “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolu Trafik Haftası” etkinliği düzenlenen törenle kutlandı.
Etkinlik çerçevesinde Trabzon Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Turgay Özkan, “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolu Trafik Haftası” etkinliklerin “Trafik Kurallarına Saygı İnsanlığa Saygıdır!” sloganı adı altında “Karayolu Trafik Güvenliği Günü Ve Trafik Haftası Yönergesi” doğrultusunda yapıldığını belirtti.
Toplumda Trafik bilincini artırmaya yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Müdür Özkan, “Trafik kazalarının azaltılması ve en aza indirilmesi konusunda yapılacak olan denetimlerin içerisinde en önemlileri olan; Temel ve Orta Öğretim Kurumlarında Trafik Bilincinin Kazandırılmasıdır” dedi.
Trabzon’da önemli oranda motorlu araç sayısının arttığına dikkat çeken Müdür Özkan, “Trabzon ilinde de sanayileşme ve şehirleşme, motorlu araç sayımızda önemli oranda artışlar ve sürücü sayımızın hızlı bir şekilde artması, Trabzon şehir merkezi ve diğer önemli noktalarda alt yapıdan kaynaklanan yolların yetersiz kalması trafik konusunda yeni çözümler üretmek ve Trabzon ili eylem planı hazırlanması gerekliliğini ortaya koymuştur. Başbakanlık Genelgesi ile Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı yayınlanmış ve bir ana proje hazırlanarak, trafik güvenliğinin sağlanmasında kısa, orta ve uzun vadeli faaliyetler ve hedefler belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.
Müdür Özkan, amaçlarının Karayollarındaki trafik düzenini sağlamak olduğunu belirterek, “Karayollarında trafik düzenini sağlamak, trafik kazaları ve sonucundaki ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek ve uygulamak,Yol kullanıcılarını trafik kuralları ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir” diye konuştu.
Etkinlik çerçevesinde bilgilendirme toplantıların yanı sıra Ortahisar ilçesine bağlı tüm ortaokullar arasında trafik konulu resim ve şiir yarışması düzenlendi. Yarışma sonucu dereceye girenlere çeyrek altının yanı sıra kalem takımı hediye edildi.
Öte yandan, yılın örnek servis sürücüsü; İlyas Sarı’ya yılın örnek dolmuş sürücüsü; Eyüp Doğru’ya, yılın örnek taksi sürücüsü; Hüseyin Sökmen’e yılın örnek minibüs sürücüsü; Ahmet Arslan’a ve yılın Trafik Polisi seçilen Zekai Gülsoy’a örnek davranışlarından dolayı plaket ve hediyeler verildi.