AK Parti Van Milletvekili Adayı Özge Burak Değer, “Anneler Günü”ne özel bir program düzenleyerek engelli çocuklar ve anneleri ile bir araya geldi.
Türkiye’nin birçok yerinde kutlanan anneler günü Van’da da çeşitlik etkinliklerle kutlandı. Buna bağlı olarak Ak Parti Van Milletvekili Adayı Özge Burak Değer, anneler gününde engelli çocuklar ve anneleriyle bir araya geldi. Bu güne özel çocukların hazırladıkları müzik ziyafetini dinleyen anneler arsında duygulu anlar yaşandı. Pasta kesiminde sonra annelerle sohbet eden Ak Parti Van Milletvekili Adayı Özge Burak Değer, özellikler bu gün engelli annelerle bir araya geldiğini ifade ederek, “Burada şunu gördüm bu çocuklarımızla düzenli ilgilenirsek birçok şeyi başarabilirler. Çünkü çocuklarımız arasında domsendromlu, spastik özürlü ve engeli çocuklarımız var. Bunların yüzde 80’i ilgi ve iyi bir eğitim aldığı zaman inanın engel tanımıyorlar. Yeri geldiğinde engelleri rahat aşabiliyorlar. Müzik yapanlar, şarkı söyleyenler ve süre okuyanlar çocuklarımızı gördük” dedi.
Ak Parti Van milletvekili Özge Burak Değer, “ Evde sıkılan, ürettiğini satamayan, düzenli olarak çocuklarıyla ilgilenmeyen anneler ve rehabilitasyon merkezine gidemeyen annelerimiz çalışmak istiyorlar. Bu konu ile ilgili sizlerin rahat etmeleri için bir proje ürettik. Yapılacak olan bu proje ile bir kadın pazar oluşturuyoruz. Şehrin uygun görülen bir yerinde sabit olacak ve herkesin rahat ulaşabilecekleri bir yerde kurulacak. Burada anneler evlerinde ürettiği her şeyi rahatlıkla satabilecek. Kadın pazarın içerisinde engeli annelerimiz için özel bir yer oluşturacağız. Bu pazarın içinde çocuklar için bir eğitim parkı bulunacak. Bunun yanında çocukların eğitimi için bir eğitimci ve birde çocuk gelişimci öğretmenler bulunacak. Bu vesile ile tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum “ şeklinde konuştu.