Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Doğu Anadolu Projesi’ne (DAP) sunulan dört sulama projesinin kabul edildiği müjdesini verdi.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, DAP’a sundukları dört sulama projesinin kabul edildiğini belirterek, “Başta Akdamar Mahallesi’ndeki Urus Kanalı olmak üzere dört sulama projemizin kabul edildiği haberini, bugün ziyaret ettiğim Erzurum DAP Kalkınma İdaresi’nden aldım. En geç bir ay içerisinde ihale ilanına çıkılacak. Yedekte kalan diğer projelerimiz de ek ödenek çıktığı anda inşallah hayata geçecek. Projelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Projelerin kabul edilmesi ile birlikte ilçeye toplam 1 milyon 405 bin TL’lik bir yatırımın söz konusu olduğunu ifade eden Hakan, “Akdamar Mahallesi Dilmetaş Deresi mevkiindeki Urus Kanalı 460 bin TL, Dokuzağaç Mahallesi 645 bin TL, Bağlama Mahallesi-Yukarı Köy 100 bin TL ve Yanıkçay, Koçak, Kazanç, Yemişlik ise 200 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 405 bin TL’lik yatırım geliyor. Bunun yanında Aydınocak, Göründü, Sukulan, Yuva Mahallesi İn Deresi mevkii, Değirmitaş ve Aladüz projeleri ise ek kaynak aktarımı yapıldığında hayata geçecektir. Tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.