Enerji Verimliği Derneği 15’inci Şubesi’ni Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Adnan Ersoy Ulubaş’ın katılımıyla Van’da açıldı.
Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak, ayrıca bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlarla paylaşmak ve verimliliği arttırmak için tüm Türkiye’de etkin projelere imza atan Enerji Verimliliği Derneği Süphan Mahallesindeki İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) binasında 15’nci şube açılışını gerçekleştirdi.
Şube açılışı öncesinde basın açıklaması yapan İstanbul Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Adnan Ersoy Ulubaş, ülkemizin en önemli kaynaklarından olan enerjinin daha az tüketilmesi çağrısında bulunarak, 2023 yılına kadar 150 milyar lira kaynak oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Ulubaş, ’’Ülkemizi kuzeyden güneye, doğudan batıya dolaşarak enerji verimliliği konusunda toplum bilincini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu toplumsal bilincin her kesimde oluşabilmesi için ise farklı farklı projelere imza atıyoruz. Türkiye’ye ve hanelerimize ekonomik bir değer katmak için bir takım kurduk. Adı ise ‘Enerji Takımı’ evde, sanayide, sokakta, yolda enerjiyi verimli kullanmak ve geleceğe yönelik çalışmalar yürütüyor. Bunun için her kesime ulaşıyor. Enerji takımı çalışması ile evde, okulda, yolda, sanayide 7’den 70’e her kesime ulaşarak herkes bu takımın bir parçası olması, aktif bir üye olmasını istiyoruz. Böylelikle 2023 yılına kadar 150 milyar lira kaynak oluşturmayı hedefliyoruz’’dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Enerji Verimliliği Derneği Van Şube Başkanı Bilal Emre Yörük ise, “Artan nüfus, enerji kaynaklarında meydana gelen azalma, araç ve gereçlerin kullanımının yaygınlaşması ile birlikte her geçen gün artan bir enerji ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Buda enerjinin üretim ve tüketiminde yeni politika ve uygulamaların yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz derneğimiz ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim’’dedi.
Programda bir konuşma da yapan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok ise, Van için çok önem arz ettiğini belirterek her alanda enerjisiz bir hayat olmayacağını vurguladı. Çok, ’’Doğu ve Güneydoğu bölgesinde büyüyen tek sanayi bölgesi Van’da olması ve aynı zamanda çözüm sürecinin gelmesiyle birlikte büyük talepler almış bulunmaktayız. Şu ana kadar 250 ila 260 sanayici arsa tahsisleri için bekliyor. Önümüzdeki aylarda dördüncü etabımızı tahsis edeceğiz. 2 yıl önceye kadar Türkiye’nin farklı bölgelerine gidip sanayici davet ediyorduk ama kimse buraya yatırım yapmayı tercih etmiyordu. Bu çözüm süreciyle beraber, güzel barışla beraber sanayici yatırımcı sıra bekliyor buda. Tabi bu da bizi sevindiriyor. İnşallah bu 250 sanayiciye yer tahsis edeceğiz ve daha fazla arsa tahsis edip bölgemizin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. 300 milyon insana hitap edecek yerdir. Van konum itibariyle çevre ülkelerle ticaretimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Enerji Verimliliği Derneğinin Van’da açılması ve sadece 15 yerden biride burası olması bizi sevindiriyor’’ dedi.