6. Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı’nda görücüye çıkan nano teknoloji ürünü yangın söndürme cihazları büyük ilgi gördü.
Van-Erciş yolu üzerinde bulunan Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan 6. Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor. Fuarda görücüye çıkan nano teknoloji ürünü yangın söndürme cihazları, büyük ilgi görüyor. TSE damgalı ve oldukça ilgi çeken yangın söndürme topları, tanesi 90 dolardan satışa sunuldu. Firma sahibi İlker Cihangiz, Van’da bürolarının olduğunu belirterek, ürünlerinin 10 yıl bakım gerektirmediğini ifade etti. Yangın söndürme topu, yangın söndürme tüpü, otomatik elektrik kontağına bağlanan cihazların satışını yaptığını ifade eden Cihangiz, elektrik kontağına bağlanan cihaz sayesinde elektrik panolarında yangın çıktığında itfaiye ekiplerini otomatik bir cihazla aradığını ve alarm çalarak ev ya da iş yerlerindeki çalışanları ikaz ettiğini dile getirdi.
Fuar alanında sergilenen ve satışa çıkarılan ürünlerin çok satıldığını ve özellikle İranlı ziyaretçilerin ilgisini çektiğini dile getiren Cihangiz, otomatik cihazların 8 metrekare alanı kapsadığını ve insanlara herhangi bir zararının olmadığını da sözlerine ekledi.