Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, 156 yıllık tarihi camide çıkan yangında itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale ettiğini ve yangının diğer kısımlara sıçramadan söndürdüklerini söyledi.
Yozgat Belediye Meclis Salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan ve İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, cami yangınında yapılan söndürme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Kılınçarslan, itfaiye ekiplerinin yangına zamanında müdahale ederek alevlerin diğer kısımlara geçmeden söndürüldüğünü belirterek, “Yangının sebebi henüz belirlenememiştir. İtfaiye ekiplerimiz 5 dakika içerisinde çıkan yangına müdahale etti. 12 kişilik ekibimiz canını dişine takarak tarihi dokunun tamamen kül olmaması için çaba sarf etti. Önemli olan herhangi bir can kaybının yaşanmamasıdır. Cami tarihi dokuya sahip, bizim içinde manevi değeri yüksek olan bir camidir. Böyle bir olayın yaşanması bizleri derinden üzdü. Ben itfaiye müdürlüğünde görevli arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Dumandan etkilenen ve şu anda hastanede tedavi gören bir itfaiye erimiz var. O arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.
Yangının çıkış sebebinin emniyet müdürlüğü tarafından araştırıldığını belirten Kılınçarslan, "Cami içerisinde bulunan kamera kayıt cihazını emniyet müdürlüğüne teslim ettik. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor" diye konuştu.
Belediye İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak da cami içerisindeki ahşap alanların fazla olması ve halının tutuşması sebebiyle yoğun dumana maruz kaldıklarını belirterek, “Buna rağmen ekiplerimiz, görevini en iyi şekilde yapmıştır. Yangına kısa sürede müdahale ettik. Caminin yan tarafından türbe ve Kuran kursu binası bulunmaktadır. Yangın bu kısımlara sıçramadan söndürülmüştür” diye konuştu.