Yozgat Bozok Üniversitesi Doğal Afetlerle Mücadele ve Doğa Sporları kulübü öğrencileri yamaç paraşütleriyle Yozgat semalarında uçtu.
Bozok Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren kulüplerden biri olan Doğal Afetlerle Mücadele ve Doğa Sporları Kulübü öğrencileri Yozgat Türk Hava Kurumu Eğitmenleri tarafından aldıkları pratik ve teorik eğitim sonrası yamaç paraşütü ile uçtular. Yerköy ilçesinde gerçekleştirilen uçuşlarda öğrenciler ilk defa Yozgat semalarında yamaç paraşütü ile uçmanın keyfini yaşadı.
Bozok Üniversitesi Doğal Afetlerle Mücadele ve Doğa Sporları Kulübü Danışman Hocası Fuat Köker, Bozok Üniversitesi doğayla mücadele ve doğa kulübü ile Yozgat Türk Hava Kurum şubesiyle ortaklığı ile yamaç paraşüt kursu düzenlediklerini söyledi. Yamaç paraşütü kursuna 8 üniversite öğrencisi 2’de öğretim görevlisinin katıldığını ve kursu başarı ile tamamladığını belirten Köker, “ Uçuşlarımızı Yerköy ilçesinde gerçekleştirdik. Bundan sonra ise Yozgat merkezde Çeşka Kalesinde yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz uluslararası yamaç paraşütü festivaline buradan tur düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi. Yamaç paraşütüyle uçmak gerçekten çok güzel bir duygu ve öğrencilerimizin bunu gönülden isteyerek yaptıklarını ifade eden Köker, “Öğrencilerimiz bir ilki başarmış olmaları bizler açısından da çok sevindirici, burada ki asıl amaç öğrencilerimize yamaç paraşütünü sevdirmek ve yeni tercih yapacak öğrencilere üniversitemizin bir alternatifi olarak sunmak istiyoruz ” diye konuştu.
Yamaç paraşütü tanışmanın çok heyecanlı olduğunu belirten öğrenciler,” adrenalin sevenlerin bu sporu yapması gerekiyor. Üniversitemizde bu sporun daha ileriye taşınmasını istiyoruz” dedi.