Rize İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Cezaevi Yapılanması içerisinde eylem/faaliyette bulunma ve bu yapılanmaya Finans Temin Etme suçlarına ilişkin yürütülen soruşturmada Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu-hükümlü bulunan şahıslara örgütsel bağlılıklarını devam ettirmek amacıyla mali yardımda bulundukları tespit edilerek elde edilen deliller ( Tahsilat Makbuzları, MASAK Raporları, HTS kayıtları ve Sosyal Medya)  kapsamında; Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca 20 şahıs hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında 25.05.2023 tarihinde İstanbul, Van, Mardin, Kars ve Diyarbakır illerinde altı (6) şüpheli şahıs hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildi. Bu şahıslardan 5 tanesi yakalanırken, 1 şahsın aranmasına devam edilmekte.

Diğer on üç (13) şüpheli hakkında işlemlerin devam ettiği belirtilirken olayın en ilginç tarafı ise  dosya kapsamında  şüpheli V.C.P.'nin  14.05.2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili genel seçiminde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Hakkâri ilinden milletvekili seçildi. 

Öte yandan milletvekili seçilen V.C.P'nin dosyası ile ilgili işlemlerin Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğü öğrenildi.