Adıyaman Belediyesi, Adıyamanlıların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmeleri için gerekli hazırlıklarını tamamladı.
Bayram öncesi ve süresince oluşabilecek aksaklıkların anında giderilmesi, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi ve mezarlık ile ibadethane bakımları gibi konularda çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, halkın daha rahat bir bayram geçirebilmesi için gece gündüz demeden çalışıyor.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, özellikle bayram öncesi belirlenmesi gereken kurbanlık satış ve kesim yerlerinin belirlendiğine dikkat çekerek, “Valiliğimiz koordinesinde gerçekleştirilen toplantıda Tarım İl Müdürlüğü ve Belediyemiz Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri hayvan satış ve kesim yerleri konusunda çalışmaları tamamladılar. Buna göre belediyemize ait olan yeni ve eski Hayvan Pazarı, 82. Yıl Devlet Hastanesi yanı, Fatih Camii yanı, özel besi çiftlikleri, Saftat Et Kombinesi ve Adıyaman Lisesi yanındaki alanlarda hayvan satışlarının yapılabilecek. Hayvan kesimi için de başvuruda bulunan oto yıkama alanlarının hepsinde bu işlem gerçekleştirilebilecek. Her Kurban Bayramı’nda yaşanan kaçak hayvanlarla ilgili görüntülerin bu yıl da oluşmaması için çalışma yaptıklarını belirten Başkan Kutlu, Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından bayram öncesi ve sürecinde bu tür olaylara müdahale edebilecek donanımlı bir yakalama timi oluşturulduğunu söyledi. Kutlu, mezarlıklarda bayram temizliği ile şehitlikte bakım ve düzenleme çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, "Kurban Bayramı öncesi sürdürülen temizlik çalışmalarının tamamlanmak üzere. Ekiplerimiz bayram süresince olabilecek en küçük aksaklığın bile önüne geçmek için gece gündüz demeden çalışacak. Vatandaşlardan gelebilecek şikayetlere anında müdahale edebilmek için ALO 153, Beyaz Masa ve 110 İtfaiye telefonlarını 24 saat hizmette tutacak. Bayram boyunca dilek, talep ve şikayetlerde bulunacak olan Adıyamanlıların bu yolla ilgililere ulaşabilecekler” dedi.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, bu bayramda da belediyeye ait otobüslerin ücretsiz hizmet vereceğini dile getirerek, “Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için son derece özenli bir çalışma yürütüyoruz. Bunun için yaptığımız toplantılarda, kurban satış ve kesim alanlarında alınacak temizlik ve güvenlik tedbirlerinden, mezarlık ve camilerdeki temizlik ve düzenlemelere kadar birçok konuda kararlar alındı. Ayrıca, belediye olarak bayram süresince, vatandaşların herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan kurbanlarını kesip, bayramlarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla kurban kesim yerlerine trafik akışı, kaçak satış ve kaçak kesimin önlenmesi amacıyla denetimlerin artırılması, kurban kesim yerlerinin temizliğinin sağlanması gibi konular en hassasiyet gösterdiğimiz konular arasında yer almaktadır. Bayram süresince sorunlara anında müdahale edebilmek için, zabıta, veteriner, temizlik işleri, su ve kanalizasyon, mezarlıklar ve itfaiye başta olmak üzere hizmet birimlerinde nöbetçi ekipler oluşturuldu. Yine geçmişteki bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramı süresince de belediye otobüslerimiz ücretsiz taşıma hizmeti verecektir. Kurbanlıkların sağlıklı bir şekilde poşetlenmesi için belediyemiz tarafından hazırlanan poşetler de vatandaşlarımıza dağıtılacak. Şimdiden tüm hemşehrilerimin bayramını kutluyorum” diye konuştu.