Samsun’un Tekkeköy ilçesinde düzenlenen Aşçı Yardımcılığı Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.
Tekkeköy Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Aşçı Yardımcılığı Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Tekkeköy Belediyesi Asarağaç Piknik ve Mesire Alanı Tomruk Restoran’da düzenlenen sertifika törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreni öncesi meslek edindirme kursları kapsamında düzenlenen Aşçı Yardımcılığı Kursu’ndaki kursiyerler tarafından hazırlanan bir birinden güzel yemekler davetlilere ikram edildi. Kursiyerlerin hazırladığı yemekler, tatlılar, börekler ve pastalar protokolden tam not aldı. Ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve diğer protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi.
Sertifika töreninde konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Meslek edindirme kursları kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde yürüttüğümüz Aşçı Yardımcılığı Kursu’nu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize değerli protokolümüzün katılımı ile sertifikalarını verdik. Kursiyerlerimiz için bu gün unutamayacakları bir gün oldu. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe kaymakamlarımızın katıldığı unutulmaz bir sertifika töreni yaşadılar. Bu kursu açmamızın en önemli nedeni sanayi bölgeleri içerisinde özellikle aşçı ihtiyacının çok olmasıdır. İlk olarak yirmi kişilik bir kursiyer grubumuz kursu tamamladı. Bugün onlara sertifikalarını verdik. Yine yeni açtığımız kursumuzda şuanda yirmi kursiyerimiz daha kurs görüyor. Bu gün buradaki tüm ikramları buradaki kursiyer bayanlarımız hazırladı. Artık her birinin kolunda altın bileziği yani mesleği var. Artık her biri kalifiye ve vasıflı bir eleman oldular. Kursu bitiren kursiyerlerimizin çoğunun işi şimdiden hazır” dedi.