2019 yılını devirmek üzereyiz. Spor'da bazen başarılı, bazen de başarısız günleri geride bıraktık. Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, grupta 4. olarak başarı sağlayamazken, Uefa Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Başakşehir, Okan Buruk önderliğinde grup aşamasını lider tamamladı. Milli Takımla gurur duyup Euro 2020 için vize alırken, Uefa ile yaşadığımız sorunlar yaşandı. İşte 2019'da yaşanan ve spor dünyasının atlattığı badireler ve mucizeler.

2019 Yılında Sorunlu Dönemler

2019 yılının başlarında hem Milli Takım hem de kulüpler bazında Avrupa'da başarı sağlayamadık. Geçtiğimiz sezonun Ocak Ayı'ndan itibaren futbol kulüplerimiz Avrupa'ya birer birer veda ettiler. Kulüp bazında gelen başarısızlık sonrası, Lucescu ile de işler iyi gitmeyince, Ocak Ayı'nda Federasyon Mircea Lucescu ile yollarını ayırdı. Beşiktaş'ta başarılı bir dönemi geride bırakan Şenol Güneş, Ocak Ayı sonlarında Milli Takım'ın başına getirildi. Bu süreçte futbol dünyası birbiri ardını takip eden kazalar neticesinde ölen futbolculara ve uçak kazası kayıplarına odaklandı. Aynı dönemde, Türkiye'nin askeri operasyonları sonrası UEFA, Milli Takım'daki gol sevinçleri sebebi ile birçok futbolcuya soruşturma açarken, Almanya'da top koşturan birçok futbolcumuz da kadro dışı bırakıldı.

2019'un Şampiyonu Galatasaray oldu

Geride kalan yılın son şampiyonu Galatasaray oldu. 22. Şampiyonluğuna ulaşan Sarı Kırmızılı ekip, en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 3 fazlası Şampiyonluk sayısına erişirken, sezon sonunda ise yapılaşmaya gitti. Yeni sezon öncesi birçok kulüp yapılanmaya giderken Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzon gibi devler bundan nasibini aldı. 2019, 2020 yılını lider kapatan ekip ise Anadolu temsilcisi Sivasspor oldu.