Günümüz yaşam şartları insanların ev sahibi olabilmelerini bir hayli zora sokmaktadır. Özellikle birikim yapmanın sıkıntılı olması yüzünden pek çok kişi kiracı kalmayı tercih etmektedir. Ev alımları normal vatandaşlar açısından bile sıkıntılı olduğu şu zaman dilimi içerisinde engelli olan vatandaşlar iki kat zorluk yaşamaktadır. Gerek maddi durumları gerekse fiziksel olarak yaşadıkları sıkıntılar onların hayatlarını bir nebze daha zorlamaktadır. Engelli konut kredisi müjdesi ile birlikte engelli olan vatandaşlar da hayal ettikleri konutları satın alarak yaşam standartlarına uygun yapılar elde edebileceklerdir.

Engelli Konut Kredi İmkânları

Engelsiz konut kredisi şeklinde isimlendirilen kampanyalar hemen hemen tüm bankalarda kendini göstermektedir. Bilindiği üzere devlet, engelli vatandaşlar için hayatlarını idame ettirmelerini sağlayan bir maaş temin etmektedir. Engelli bireyler bankalara başvurularda bulunarak gerek maaşları üzerinden gerekse ellerinde bulunan diğer mallar üzerinden konut kredisi çekebilmektedir. Çekilen konut kredilerinde engelli olan vatandaşlar için faiz indirimleri uygulanmaktadır.

Konut kredilerindeki yüksek faiz ödemeleri yüzünden pek çok vatandaş kredi temini açısından sıkıntı yaşamışlardır. Ancak gelen son haberler bankaların konut kredilerinde faiz indirimi uygulamasına gittikleri yönündedir. Böylelikle engelli için konut kredisinde de normal konut kredilerinde de ödeme olanakları rahat şekilde hareket edilebilecektir. Engelli vatandaşların kredi teminleri için banka yetkilileri ile bireysel şekilde görüşüp detaylı bilgi almaları mümkündür.

Tasarrufa Dayalı Sistemlerden Engelli Vatandaşlar Da Yararlanabilecek

Konut alımlarında da taşıt alımlarında da tasarrufa dayalı olan yöntemler son zamanlardaki en popüler olanlardır. Çünkü bankalar her halükarda geri ödemelerinden faiz talep etmektedir. Ancak tasarrufa dayalı sistemler üzerinden ev ya da araç alımı demek hiçbir şekilde faiz ödemek zorunda kalmadan taşınır ve taşınmaz satın almak demektir. Engelli vatandaşlara konut kredisi çekmeden konut sahibi olacakları kampanyalar düzenleyen sistemler ile birlikte onlar için de belli gruplara dâhil olma şansı doğmuştur. Üstelik her insanın zorluk yaşadığı alan farklıdır. Bu neden yüzünden satın alınacak olan evlerin özel olmasına özen gösterilmektedir. Engelli bireyler için alımlarda %40 oranına kadar indirim kampanyası uygulanmaktadır.

https://www.birevimolsa.net/engelliye-konut-mujdesi/