Faizsiz kredi almak günümüzde sıklıkla aranan durumlardan biridir. Ödemelerin daha kolay bir şekilde devam etmesine neden olacak faizsiz kredi, ev almayı çok daha basit bir şekilde tamamlamaya imkan sağlıyor. Başlatılan faizsiz kredi fırsatı sayesinde vatandaşlar ev sahibi olma konusundaki zorlukları aşabilirler.

Faizsiz Konut Kredisi Veren Bankalar

Günümüz şartlarında faizsiz ev satın almanıza imkan sağlayacak çeşitli katılım bankaları mevcuttur. En az 60 aya varan vade imkanı sağlayan bu bankalar belirli bir peşinat ödemesi yapmanız halinde kredi almanıza imkan tanır. Bankalardan kredi alabilmek için belirlenmiş olan peşinat oranı ise en fazla %25’tir. Vakıf Katılım Bankası, Albaraka Türk ve Ziraat Katılım bankaları faizsiz olarak kredi alma olanağı sağlıyor. Peşinat oranına bağlı olarak kişilerin karşısına farklı vade seçenekleri çıkar. Bankalara kredi başvurusunda bulunabilmek için gerekli olan belgelerle birlikte bizzat ulaşmak gerekir. Kredi notunun yüksek olması, düzenli bir gelire sahip olmak ve kara listede bulunmamak bankalardan kredi almak isteyenlerin taşıması gereken şartlar arasında bulunur.

Firmalar Aracılığıyla Faizsiz Ev Satın Alma

Bazı firmalar faizsiz ev imkanı sağlamaktadır. Bu sistem üzerinden ev almak daha kolay olurken, çeşitli avantajlar sağlayan bu firmalar ödemelerin daha basit bir şekilde ilerlemesine imkan sağlıyor. Ev sahibi olmak isteyen kişilerin ilk olarak yapması gereken şey istedikleri evin fiyatını belirtmektir. Fiyat aralığını belirten kişiler daha sonraki aşamada kaç ay vade üzerinden alınacak olan bu kredinin ödeneceğini bildirmek durumundadır. Firmaya başvurulan vade sayısına bağlı olarak belirli gruplar oluşturulur. Bu gruptaki kişilerin yapmış oldukları ödemelerle her ay bir fiyatı ortaya çıkar. Bu birikmiş olan para sayesinde noter aracılığıyla her ay bir kişiye ev alınır. Grupta bulunan kişiler arasından ilk evi alan kişinin taksitleri belirli bir miktara bağlı olarak artar ve taksit ödemeleri bitene kadar herhangi bir taksit artışı söz konusu olmaz. Bu tarz bir sistem sunan firmalar çeşitli avantajlar üzerinden kişilerin daha kısa süre içinde rahat şartlar altında ev sahibi olmasına yardımcı olmaktadır.

https://www.faizsizkredi.com.tr/faizsiz-ev-alma-yontemleri/