Dijital dünyanın hayatımıza girmesi ile birlikte özellikle basılı medya unsurları arasında yer alan geleneksel gazeteciliğin gidişatına yönelik sorular sıkça sorulmaya başlandı. Özellikle de internet haberciliğinin yoğunluk kazanması ve yükselişe geçmesi ile birlikte geleneksel gazeteciliğin geleceği ile ilgili akla bir çok soru geldi. Her bireyin her dakika ulaşabileceği haber anlayışına sahip olan internet gazeteciliği dijital dünyaya ayak uydurabilen bir alan olduğu için önümüzdeki yıllarda da rağbet görülecek bir alan olduğunu herkese gösterdi.

Elektronik gazeteler internetin yaygınlaşması ve özellikle de ücretsiz erişiminin sağlanması noktasında geleneksel gazetelerden çok daha fazla okunur oldu. Geleneksel gazeteler haber ulaştırmayı en erken ifadesi ile bir gün öncesinde gerçekleştirirken; internet gazeteleri son dakika gelişmeleri başta olmak üzere tüm haber içeriklerini hızlı bir biçimde okuyuculara ulaştırmayı başardı.

İnternet gazeteciliğinin başlıca özellikleri

İnternet gazeteciliğinin geleneksel gazetecilik ve haber anlayışından ayıran son derece büyük farklar var. Bunlardan en önemlisi de internet gazeteciliği içerisinde içeriklerin tam zamanlı ve amin ben yayınlanıyor olması. Bir diğer avantaj ise internet gazeteciliğinin video görsel ve animasyon ile haberi zenginleştirilmesi özelliği. Bu sayede hem izlemeye hem okuma hem de ikili iletişim kurabilme özelliği bakımından internet gazeteciliği günümüzün trendleri arasında. Bu alanda faaliyet yürüten Medya Haber gazetecilik etik ve ilkeleri ile faaliyet yürüten ve en çok okunan internet gazeteleri arasında bulunuyor.