Rize’de yaklaşık 1 ay önce son teknoloji makineleri ile temizlik sektöründe hizmet vermeye başlayan Usta Temizlik ve Halı Yıkama halı yıkama ve diğer alanlarda adından söz ettirecek donanıma sahip.

Buharlı koltuk yıkamadan stor temizliğine, araç içi temizliğinden halı yıkamaya birçok alanda son model makinelerle hizmet verdiklerini belirten Firma sahiplerinden Mehmet Usta; “ İlimizde son teknoloji makinelerle hizmet vermeye başladık. Müşterimizin halısını adresinden teslim aldıktan sonra 3 gün içinde temiz ve hijyenik bir şekilde teslim ediyoruz. Buharlı makinelerle. Koltuk ve stor perdeleri temizliyoruz. Fırçalı sistem storlara ve koltuklara zarar vermekte. Onun için buhar teknolojisini kullanıyoruz. Hem daha da sağlıklı. Koltuklar ve Stor perdeler %100 kuru bırakarak temizliyoruz. Buharlı sistem ile kiri buhar ile gevşettikten sonra geri emiş yapar ve kiri çeker. Koltuklarda gözle görülmeyen bakteri, mantar vb. mikropları yok eder. Evde alerjik hasta varsa bu uygulama yapıldıktan sonra gönül ferahlığı ile koltukları kullanabilir.”

Bölgede Tek Halı Çırpma Teknolojisi

Halı yıkamada getirdikleri iki yeni teknolojinin bölgede tek olduğunu belirten Usta; “Karadeniz’de tek olan toz çırpma makinesi. Halınızı döverek kabartır ve dibe çökmüş kir, toz, saç vb materyalleri vakumlayarak ayırır. Full otomattık halı yıkama makinesi halının kalınlığına göre baskı uygular makine üzerindeki püskül tanıma sistemi sayesinde halınızın püskülüne zarar vermez. Halılar 20 derece suyla ısıtarak yıkanır. Bu halıların daha çabuk kirini bırakmasını sağlar”

10 saatte 500 metre kare halı kurutma kapasiteli klima kurutma odası ve 800 metre kare kapalı alana sahip olduklarını belirten Usta ; “ Halılar firmamıza geldikten sonra

1-Toz çırpma makinesi ile Halınız dövülerek kabartıyor ve dibe çökmüş kir, toz, saç, vb. Materyalleri vakumlayarak alıyoruz.
2-Halınız kir sökücü suda 15 dk bekletilerek yumuşatılıyor gevşiyor.

3-10 adet fırçalı Halı yıkama makinemiz ile Halınız ön arka yıkanıyor. Eğer çıkmayan lekeniz varsa bire bir lekeye müdahale ile leke sökülüyor.
4-Halı sıkma makinesi ile halınız köpük ve suyundan arındırılıyor.
5-Kurutma odamızda halınız 8saatte neminde ve kokusundan arındırılıyor.
6-Kuruyan Halı inceleme masasında havları alınıyor. Eğer yine leke var ise tekrar müdahale ediliyor.
7-Son işlem halınız parfüm sıkılarak ambalajlanıp

Müşterimizin adresine tekrar teslim edilir.” Dedi.